Καλαμάρι: Ανακαλύψτε τα οφέλη, τις ιδιότητες και τη διατροφική του αξία

Τα καλαμάρια είναι χαμηλά σε περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά και εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Τα καλαμάρια είναι καλοί φίλοι της Σαρακοστής και αποτελούν αγαπημένο προϊόν σε όλο τον κόσμο.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ών είναι ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά (αν και πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αν τα τρώμε σε κουρκούτι και τηγανητά, τα πράγματα αλλάζουν). Τα καλαμάρια είναι πολύ θρεπτικά και αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιών μυών.

Αν και η περιεκτικότητά τους σε είναι κάπως υψηλή, οπότε μία ή δύο μερίδες την εβδομάδα είναι μια καλή ποσότητα για να απολαύσετε τα διάφορα των καλαμαριών χωρίς να αποτελεί πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωσή του συνιστάται επίσης σε άτομα με διαβήτη και δυσανεξία στη γλουτένη. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και μια άλλη ιδιότητα, και αυτή είναι ότι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, αποτελεί μια χρήσιμη επιλογή στις δίαιτες λόγω της κορεστικής του δύναμης. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ισπανική Ομοσπονδία ς συνιστά την κατανάλωσή του.

Καθώς δεν είναι εποχιακό τρόφιμο, μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ιδιότητες του καλαμαριού οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Όταν αγοράζετε ψάρια και , είναι πάντα καλύτερο να απευθυνθείτε στον ιχθυοπώλη της περιοχής σας.

Διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια

>Θερμίδες 97

> 15,6 γρ.

>Ολικά λιπαρά 1,4 g. (Κορεσμένα 0,4 g., μονοακόρεστα 0,1 g., Πολυακόρεστα (g) 0,5, Ωμέγα 3 0,5 g.).

>Χοληστερόλη 233 mg.

>Ασβέστιο 32 mg.

> 0,7 mg.

>Ψευδάργυρος 1,5 mg.

>Νάτριο 44 mg.

>Κάλιο 246 mg.

>Βιταμίνη Α 9,9

>Βιταμίνη Β3 2,2

>Βιταμίνη Β9 13

> 1,3

>Βιταμίνη Ε 1,2

Ιδιότητες και οφέλη

Επειδή είναι πλούσια σε μέταλλα, τα καλαμάρια μας εγγυώνται ένα καλό επίπεδο ενέργειας, ενώ παράλληλα φροντίζουν τη μνήμη μας, επιβραδύνουν την κυτταρική γήρανση και προστατεύουν την άμυνά μας.

  • Ρυθμίζουν τον θυρεοειδή

Η σύνθεση των καλαμαριών τα καθιστά ρυθμιστές του θυρεοειδούς αδένα.

  • Ενισχύουν τα μαλλιά, τα νύχια και τα δόντια

Αυτό οφείλεται στην υψηλή παρουσία βιταμίνης Α και κολλαγόνου στα καλαμάρια.

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

Related Articles

Back to top button