Έρευνα αποκαλύπτει : Η σοκολάτα “φρενάρει” παχυσαρκία και διαβήτη !

chocolata

Έρευνα αποκαλύπτει : Η “φρενάρει” και διαβήτη !

Άλλη μια… δικαιολογία έχουν πλέον οι λάτρεις της σοκολάτας για να μην στερούνται την αγαπημένη τους «αμαρτία», καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη η σοκολάτα συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και μειώνει τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα!

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από επιστήμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου Λουιζιάνα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη σοκολάτα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2.

Τα αντιοξειδωτικά αυτά ονομάζονται φλαβονόλες, υπάρχουν κυρίως στη μαύρη σοκολάτα και έχει αποδειχθεί ότι η επίδρασή τους στην υγεία είναι μεγάλη, αφού παράλληλα ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς, μειώνουν την πίεση, βελτιώνουν την ικανότητα συγκέντρωσης και περιορίζουν την όρεξη.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, ενώ τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Agriculture and Food Chemistry. Σύμφωνα με αυτά, τα ποντίκια στα οποία οι επιστήμονες χορηγούσαν φλαβονόλες παρουσίασαν μείωση στα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα και καμία αύξηση στο σωματικό βάρος.

Οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι τα οφέλη αυτά προσφέρονται από συγκεκριμένες φλαβονόλες, οι οποίες πετυχαίνουν όλα τα παραπάνω επειδή ενισχύουν τα φιλικά βακτήρια που κατοικούν στο έντερο και μπλοκάρουν τη φλεγμονή.

Ωστόσο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όλα αυτά οφείλονται στο κακάο και όχι στη ζάχαρη, που επίσης περιέχεται στη σοκολάτα, γι' αυτό και τονίζουν ότι η κατανάλωσή της θα πρέπει να γίνεται με μέτρο – και όχι με το μέτρο.

 

Πηγή : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.gr

Related Articles

Back to top button