Τσικνίστε με μπριζόλα καπνιστή και ψητές πατάτες

Τσικνίστε με μπριζόλα καπνιστή και ψητές πατάτες



Υλικά:

6 καρδιές από χοιρινές μπριζόλες καπνιστές
6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

λαχανάκια Βρυξελλών
φουντίτσες μπρόκολου
λίγο φρέσκο αρωματικό βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι και όλα τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε καλά μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίζουν να ροδίζουν και να σκουραίνουν.

2. Αλατίζουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί.

3. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να απορροφηθεί όλο το κρασί και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, αποκτώντας ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.

4. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

5. Βάζουμε τις ροδέλες πατάτας σ’ ένα μικρό ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό και το υπόλοιπο λάδι.

6. Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 1 ώρα).

7. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις καπνιστές μπριζόλες, ώσπου να αρχίσουν να ροδίζουν και από τις δυο πλευρές.

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μια μπριζόλα, γαρνίρουμε με λίγα κρεμμύδια καραμελιζέ και πατάτες φούρνου. Στολίζουμε με λαχανάκια Βρυξελλών σοτέ και μια φουντίτσα μπρόκολο. Πάνω στη μπριζόλα αφήνουμε να λιώσει ένα κομματάκι αρωματικό βούτυρο.
govastileto.gr

Loading...

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close