Τυρόπιτες κουρού: Η αυθεντική συνταγή για αφράτες και τραγανές τυρόπιτες, έτοιμες σε 5 λεπτά

Τυρό : Πρόκειται για μία αλμυρή πίτα, η οποία είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη. Αρκεί να την ακολουθήσετε κατά γράμμα.

Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Τα υλικά της συνταγής:

– 1 αυγό

– 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια

– 130 γραμμάρια ηλιέλαιο

– 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο μαλακό

– 500 γραμμάρια αλεύρι

– 2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ

– Μισό κουταλάκι αλάτι

– 2 κουταλιές ψιλοτριμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι

– Tριμμένη φέτα και μυζήθρα

– Eπάλειψη με λίγο κρόκο αυγού και σουσάμι

Η εκτέλεση της συνταγής

– Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας και βάζοντας ένα αυγό στο μπολ.

– Συνεχίζουμε αδειάζοντας στο μπολ τα 200 γραμμάρια από το στραγγιστό γιαούρτι.

– Κατόπιν ρίχνουμε τα 130 γραμμάρια από το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο.

– Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι για περίπου 2 λεπτά έως ότου το μίγμα να γίνει λείο σαν κρέμα.

– Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε στο μίγμα 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 λεπτά.

– Αδειάζουμε στο μπολ τα 500 γραμμάρια αλεύρι, τα 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και για ακόμα καλύτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές τριμμένο τυρί πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.

– Ανακατεύουμε για λίγο με μία κουτάλα.

– Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας, έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

Η συνέχεια της συνταγής

– Σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

– Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα.

– Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης τις οποίες ανοίγουμε σε μορφή μικρού φύλλου πάλι με τα χέρια ή και με τον πλάστη.

– Βάζουμε επάνω στα φύλλα ζύμης με το κουτάλι μία ποσότητα τριμμένης φέτας ή και μυζήθρας ή μίγμα αυτών και κλείνουμε το φύλλο απλά διπλώνοντάς το δίνοντας και το σχήμα που θέλουμε.

– Φτιάχνουμε έτσι και γεμίζουμε τη λαμαρίνα με τις και κατόπιν με το πινέλο, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού την επιφάνειά τους.

– Τον κρόκο του αυγού μπορούμε να τον χτυπήσουμε σε ένα μικρό μπολ με λίγο γάλα ή και νερό.

– Συνεχίζουμε, πασπαλίζοντας τις τυρόπιτες με λίγο σουσάμι.

– Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς και έως ότου οι τυρόπιτες να ροδίσουν.

– Μετά και από το ψήσιμο, οι τυρόπιτες κουρού είναι έτοιμες!

Related Articles

Back to top button