Το πιο νόστιμο σπιτικό τουρσί: Τα “διαμάντια” της ελληνικής γης κλεισμένα σε βάζα

Σπιτικό τουρσί η πιο εύκολη συνταγή.

Σας αρέσει πολύ το τουρσί; Θέλετε επειγόντως να φτιάξετε ένα, αλλά δεν θυμόσαστε τη μοναδική συνταγή της γιαγιάς σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα μείνετε ευχαριστημένοι από τη γεύση του.

– Λαχανικά της αρεσκείας σας (σ.σ. καρότο, κουνουπίδι, σελινόριζα, ραπανάκι, πιπεριές αγγουράκια κ.α.)
– 1 λίτρο νερό
– 1 λίτρο (λευκό ξύδι)
– 3 κουταλιές σούπας αλάτι
– 1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
– 1 μεγάλη καυτερή πιπεριά κέρατο.

Εκτέλεση

– Αποστειρώνουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια μας.

– Βράζουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια μας σε καυτό νερό για περίπου πέντε λεπτά.

– Πλένουμε δυο φορές καλά τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό.

– Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό.

– Επιπλέον, ρίχνουμε 1 λίτρο ξύδι λευκό, το αλάτι, τη ζάχαρη, καθώς και την καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες.

– Βράζουμε τα υλικά μας για περίπου πέντε λεπτά.

– Βάζουμε στα βάζα τα λαχανικά ωμά. Προσθέτουμε το ξυδόνερο. Απλά το ξυδόνερο να είναι χλιαρό έως κρύο για να τα σκεπάσει μέχρι επάνω.

– Προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, λίγο λαδάκι.

– Κλείνουμε καλά, το βάζο μας για χρονικό διάστημα ενός μηνός.

.

Related Articles

Back to top button