Το αγαπημένο μας παστίτσιο σήμερα…. όπως το κάναμε από παλιά

Υλικά

1 κιλό κιμά( τον τσιγαρίζουμε με 4- 5 κ.σ.λάδι μετά ρίχνουμε 1 κρεμ.τριμένο+ 2 ντομάτες γινωμένες + 1κ.σ.πελτέ…αλάτι πιπέρι λίγο μπούκοβο καυτερό..1 ξυλάκι κανέλα.Αφήνουμε με λίγη σάλτσα..)
1 κιλό περίπου μακαρόνια Νο 2( τα βράζουμε τα στραγγίζουμε και όπως είναι καυτά ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ.βούτυρο και 1κούπα τσ.γάλα..

Στρώνουμε στο ταψί τα 2/3 από τα μακαρόνια …ρίχνουμε κεφαλοτύρι…από πάνω τον κιμά….τα υπόλοιπα μακαρόνια + κεφαλοτυρι..

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • Ενάμιση κιλό γάλα
  • 4 γεματες κ.βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • 5 κ.σ.κορν φλαουρ και 2 αλεύρι..
  • Λιγο μοσχοκάρυδο
  • 4 κρόκους …

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν τα 3 πρώτα υλικά…διαλύουμε με μια κούπα τσ.νερό το κορν φλ…και το αλεύρι το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει…

Κατεβάζουμε από τη φωτιά…ρίχνουμε κρόκους και μοσχοκάρυδο και στρώνουμε πάνω στα μακαρόνια.

Πασπαλίζουμε με τυράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς..

Η είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΠΗΓΗ: www.fumara.gr

Related Articles

Back to top button