Πολύ ώριμα αβοκάντο: Πώς θα τα αξιοποιήσετε

Δοκιμάστε μία γευστική και υγιεινή συνταγή.

Εσείς μπορείτε να αναγνωρίσετε πότε τα σας είναι έτοιμα να καταναλωθούν; Αν δεν προλάβατε να τα χρησιμοποιήσετε όταν ήταν η κατάλληλη στιγμή, μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε μία γλυκιά συνταγή, ιδανική για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα σας χαρίσουν ενέργεια.

Αυτή η πουτίγκα σοκολάτας με αβοκάντο είναι μία γευστική και υγιεινή λύση με ελάχιστες θερμίδες. Αντί να πετάξετε τα πολύ ώριμα φρούτα σας, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μία πρωτότυπη κρεμώδη μους, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Υλικά (για τέσσερα άτομα)

– 2 πολύ ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
– 1/2 φλιτζάνι αγαύη ή περισσότερο για γεύση
– 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο υψηλής ποιότητας
– 1/2 κουταλάκι αλάτι kosher
– Φράουλες σε φέτες, φιστίκια και φουντούκια φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα, καθώς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τα πρώτα τέσσερα συστατικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Χρησιμοποιήστε μία λαστιχένια σπάτουλα για να συγκεντρώσετε το υλικό που βρίσκεται στις πλευρές του μπλέντερ και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Προσθέστε περισσότερη αγαύη, εάν θέλετε η πουτίγκα σας να έχει πιο γλυκιά γεύση. Μεταφέρετε το μίγμα στο ψυγείο και αφήστε το εκεί για δύο με τρεις ώρες.

Για να το σερβίρετε, τοποθετήστε την παγωμένη κρέμα σε μπολ. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φράουλες, φιστίκια ή φουντούκια και ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.mindbodygreen.com

Related Articles

Back to top button