Ο χυμός που ρίχνει τα τριγλυκερίδια και πώς θα τον φτιάξετε

Η μείωση των τριγλυκεριδίων είναι προϋπόθεση για καλή υγεία και για την επίτευξή της είναι απαραίτητη η ισορροπημένη διατροφή και η σωματική άσκηση.

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τροφές με πολλά λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη, οι οποίες συνήθως είναι φτωχές σε θρεπτικά συστατικά.

Το σώμα χρησιμοποιεί μέρος των λιπαρών για την παραγωγή ενέργειας, αυτό που περισσεύει όμως, συσωρρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών και προκαλεί αθηροσκλήρωση, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού, διαβήτη και άλλων παθήσεων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε τον χυμό που ρίχνει τα :

Με τον όρο «τριγλυκερίδια» εννοούνται οι εστέρες της γλυκερόλης (γλυκερίνης) με λιπαρά οξέα. Η γλυκερόλη είναι αλκοόλη που περιέχει τρεις υδροξυλομάδες (ΟΗ-). Κάθε υδροξυλομάδα σχηματίζει εστέρα με ένα μόριο λιπαρού οξέος, που σημαίνει ότι τα τρία γλυκερίδια («τριγλυκερίδια»), αποτελούν τριεστέρες της γλυκερόλης.

Τα λιπαρά οξέα είναι γραμμικά αλειφατικά καρβοξυλικά οξέα που περιέχουν 12 έως 20 άτομα C. Διακρίνονται σε κορεσμένα και ακόρεστα, που περιέχουν έναν ή περισσότερους διπλούς δεσμούς, με cis γεωμετρία. Λιπαρά οξέα εντοπίζονται και στη φύση.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Related Articles

Back to top button