Η κλασσική συνταγή για μπουγάτσα!!!

Η κλασσική συνταγή για μπουγάτσα

Η κλασσική συνταγή για μπουγάτσα.

Υλικά:

  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 αβγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 400 γρ. φύλλα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση: 

  • Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.
  • Όταν κάψει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε τη φλούδα του λεμονιού.
  • Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βάζουμε και το βούτρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας ώστε να περισσεύουν από το ταψί για να τα γυρίσουμε.
  • Κάθε φύλλο που βάζουμε το βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο.
  • Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε στην επιφάνεια 1 φύλλο, το βουτυρώνουμε, και τυλίγουμε τα φύλλα που περισσεύουν.
  • Βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, το βουτυρώνουμε και το γυρίζουμε και αυτό να κλείσει.
  • Ψήνουμε στους φούρνο 200°C για 30-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα όταν σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: govastileto.gr

Related Articles

Back to top button