Η κλασσική συνταγή για μπουγάτσα!!!
Η κλασσική συνταγή για μπουγάτσα.
Υλικά:
- 1 ½ λίτρο γάλα
- 160 γρ. ζάχαρη
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 6 αβγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 400 γρ. φύλλα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.
- Όταν κάψει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε τη φλούδα του λεμονιού.
- Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάζουμε και το βούτρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας ώστε να περισσεύουν από το ταψί για να τα γυρίσουμε.
- Κάθε φύλλο που βάζουμε το βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο.
- Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε στην επιφάνεια 1 φύλλο, το βουτυρώνουμε, και τυλίγουμε τα φύλλα που περισσεύουν.
- Βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, το βουτυρώνουμε και το γυρίζουμε και αυτό να κλείσει.
- Ψήνουμε στους φούρνο 200°C για 30-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα όταν σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: govastileto.gr