Yπάρχουν παρενέργειες από τις ενέσεις κολλαγόνου;

Yπάρχουν από τις .

Το κολλαγόνο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών του δέρματος του προσώπου, ή τουλάχιστον για τη μείωση της εμφάνισής τους.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει όγκο σε διάφορα μέρη του προσώπου, όπως τα χείλη και τα μάγουλα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μορφές, ανάλογα με τις προσδοκίες του χρήστη και τον προϋπολογισμό του. Οι περισσότερες μορφές είναι αρκετά αποτελεσματικές, αλλά ενδέχεται να έχουν κάποιες παρενέργειες. Οι παρενέργειες του κολλαγόνου εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο η ουσία εισάγεται στο σώμα και κυμαίνονται από ερυθρότητα και οίδημα μέχρι λοιμώξεις και αποχρωματισμό του δέρματος.

Προϊόντα που περιέχουν κολλαγόνο, όπως διάφορες λοσιόν και κρέμες, είναι μερικές από τις πιο συχνές μορφές αυτής της ουσίας. Πολλοί άνθρωποι τα αγοράζουν από τα φαρμακεία, πρόθυμοι να απαλλαγούν από τις ρυτίδες. Τα καλά νέα είναι ότι οι παρενέργειές τους συνήθως δεν έχουν να κάνουν με το κολλαγόνο που περιέχουν, επομένως οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν αν παίρνουν κολλαγόνο σ' αυτή τη μορφή. Τα κακά νέα είναι ότι αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως δεν είναι αποτελεσματικά για την καταπολέμηση των ρυτίδων, λόγω του ότι το κολλαγόνο στις κρέμες είναι πολύ μεγάλο για να διαπεράσει το δέρμα. Επιπλέον, τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες μπορεί να βγάλουν εξανθήματα που οφείλονται σε άλλα συστατικά τέτοιου είδους κρεμών.

Μερικοί άνθρωποι, ωστόσο, επιλέγουν να κάνουν ενέσεις κολλαγόνου με σκοπό να παχύνουν τα χείλη τους ή να κάνουν τα μάγουλά τους να φαίνονται πιο γεμάτα. Μία από τις πιο συχνές παρενέργειες από τις ενέσεις του κολλαγόνου είναι η υπερβολική διόγκωση μέσα και γύρω από την πληγείσα περιοχή. Αυτό συμβαίνει συνήθως μετά την πρώτη ένεση στο δέρμα, επειδή χρειάζεται να περάσει κάποιος χρόνος για να συνηθίσει το δέρμα αυτή τη νέα ουσία. Το οίδημα μερικές φορές συνοδεύεται από πόνο, ωστόσο και τα δύο θα υποχωρήσουν και θα εξαφανιστούν εντελώς λίγο μετά την ένεση. Σε περίπτωση που περάσουν μερικές μέρες από την ένεση και δεν έχουν εξαφανιστεί ούτε το πρήξιμο ούτε ο πόνος, θα πρέπει να καλέσετε το γιατρό, δεδομένου ότι μπορεί αυτά να είναι σημάδια μόλυνσης.

Η φαγούρα είναι μία ακόμα από τις πιο συχνές παρενέργειες του κολλαγόνου, που επίσης μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα του δέρματος. Μία ιδιαίτερα σοβαρή παρενέργεια είναι ο αποχρωματισμός που είναι συνήθως προσωρινός, αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αξιολογηθεί από το γιατρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρηστών με ευαίσθητο δέρμα, ή με ανοιχτόχρωμο δέρμα, υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν ουλές μετά από μια ένεση, αλλά πρόκειται για μια αρκετά σπάνια περίπτωση.

Μερικές φορές οι ενέσεις κολλαγόνου οδηγούν σε μία άμορφη, ανώμαλη επιφάνεια. Για να αποτρέψουν την πιθανότητα κάτι τέτοιο να περάσει απαρατήρητο, πολλοί γιατροί ζητούν από τους ασθενείς τους, είτε να περιμένουν στο γραφείο τους μετά τη διαδικασία ή να επανέλθουν την επόμενη ημέρα για να βεβαιωθούν ότι η ένεση πήγε καλά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην πρόληψη της εμφάνισης μη αναστρέψιμων παρενεργειών του κολλαγόνου.

ΠΗΓΗ: www.medinova.gr

Related Articles

Back to top button