6 τροφές εξαιρετικά πλούσιες σε μαγνήσιο

Μήπως αισθάνεστε συνεχώς αδύναμοι, κουρασμένοι και εξαντλημένοι; Ισως αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας δεν έχει αρκετό και η έλλειψη μαγνησίου σημαίνει και έλλειψη ενέργειας.

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για μια ισορροπημένη δια κι όμως συχνά έχει την τάση να παραβλέπεται. Είναι ένα σημαντικό μέταλλο για περισσότερες από 300 λειτουργίες του σώματός μας και πολλές απ' αυτές τις λειτουργίες ανήκουν σε εκείνες τις κατηγορίες που δίνουν στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια.

Οι καθημερινές μας ανάγκες για μαγνήσιο είναι 300-400mg. Δείτε παρακάτω μια λίστα με έξι από τις πιο πλούσιες τροφές σε μαγνήσιο:

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι φυσικοί σύμμαχοι του οργανισμού κατά της κόπωσης και της εξάντλησης. Μία μεσαίου μεγέθους περιέχει 32mg μαγνησίου, αλλά επίσης περιέχει κάλιο, ένα ακόμα μέταλλο που αυξάνει το επίπεδο της ενέργειας στο σώμα.

Καφέ

Ενα φλιτζάνι καφέ φασόλια περιέχει 70mg μαγνησίου, αλλά είναι επίσης μια καλή πηγή των απαραίτητων για την υγεία φυτικών ινών και πρωτεϊνών.

Μαύρα φασόλια

Τα μαύρα φασόλια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, καθώς ένα φλιτζάνι μαύρα φασόλια περιέχει 120mg του σημαντικού αυτού μετάλλου.

Καστανό ρύζι

Ενα φλιτζάνι καστανό ρύζι περιέχει 84mg μαγνησίου. Αν θέλετε απλά ένα γεύμα πλούσιο σε μαγνήσιο, συνδυάστε καστανό ρύζι με μαύρα φασόλια. Αυτά τα δύο συστατικά συνδυάζονται τέλεια και σας παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται από το σώμα.

Φακή

Ενα φλιτζάνι , εκτός του ότι είναι πλήρες από πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, περιέχει 72mg μαγνησίου. Οι φακές είναι επίσης καλό υποκατάστατο για το κρέας.

Σπανάκι

100 γραμμάρια μαγειρεμένο περιέχει περίπου 70mg μαγνησίου, ενώ είναι παράλληλα και μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου.

ΠΗΓΗ : www.medinova.gr

Related Articles

Back to top button