Σε πιάνει κράμπα στον ύπνο; Τι σημαίνει και τι να κάνεις!!!

Σε πιάνει στον ύπνο; Τι σημαίνει και τι να κάνεις.

Μάθε τι μπορεί να ευθύνεται για τις επώδυνες κράμπες κατά τη διάρκεια του ύπνου σου!

Είναι φυσιολογικό να μας πιάνει κράμπα;

«Ο μυς της γάμπας κάνει ένα σπασμό που μπορεί να κρατήσει από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά – και αυτό πονάει πολύ.

Συνήθως οφείλεται σε αφυδάτωση, υπερκόπωση του συγκεκριμένου μυός (π.χ., από έντονη προπόνηση, άβολα παπούτσια), καθιστική ζωή, ερεθισμό των νεύρων ή έλλειψη ορισμένων μετάλλων, όπως του ασβεστίου και του καλίου, καθώς και από τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως οι στατίνες, τα στεροειδή ή και τα αντισυλληπτικά χάπια» αναφέρει ο Ιωάννης Γ. Σιδερής, ειδικός παθολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου «Υγεία».

Τι μπορείς να κάνεις;

  • Βεβαιώσου ότι πίνεις άφθονο νερό στη διάρκεια της ημέρας (τα κίτρινα διαυγή ούρα είναι δείκτης σωστής ενυδάτωσης), κοιμήσου επαρκώς για 7 -8 ώρες.
  • Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή, με άφθονο ασβέστιο (τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ένας καλός τρόπος), μαγνήσιο (αμύγδαλα, ψωμί ολικής αλέσεως και σπανάκι) και κάλιο (κρέας, ψάρια, μπανάνα και μπρόκολο).
  • Η λήψη ενός συμπληρώματος μαγνησίου θα μπορούσε, επίσης, να βοηθήσει.
  • Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι κράμπες σχετίζονται με προβλήματα στο κυκλοφορικό ή το θυρεοειδή. Αν επιμένουν, συμβουλεύσου τον παθολόγο σου.

ΠΗΓΗ: Shape.gr

Related Articles

Back to top button