Τι πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή μας την Μεγάλη Eβδομάδα

Ρωτήσαμε έναν Νοσοκομειακό Διαιτολόγο για τις συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσουμε, από τη στιγμή που νηστεύουμε.

Η Νηστεία του Πάσχα (τεσσαρακοστή από την Καθαρά Δευτέρα έως και Παρασκευή του Λαζάρου) είναι από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς νηστείες της Ορθόδοξης Πίστης. Η Εκκλησία μιλά με ιδιαίτερο σεβασμό για την Νηστεία αυτή και προτρέπει τους πιστούς να την εφαρμόσουν για τους σωστούς λόγους.

Αυτοί οι λόγοι είναι η συντριβή μπροστά στον θεό, η εξοικονόμηση χρημάτων για ελεημοσύνη προς τους άπορους συμπολίτες μας αλλά κυρίως η άσκηση του πνεύματος και η νίκη της θέλησης επάνω στις επιθυμίες μας.

Έτσι λοιπόν ως Διαιτολόγος καλούμαι να δώσω συμβουλές οι οποίες έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με αυτά που έχω εκπαιδευτεί να κάνω καθ’όλη την επαγγελματική ζωή μου (δηλαδή κατανάλωση λίγων τρόφιμων, πολύ μικρή ποικιλία συνδυασμών και γενικά μενού τα οποία δεν έχουν γεύση και είναι μονότονα).

Από την άλλη μεριά, το lifestyle οδηγεί σε μακρόσυρτες λίστες ευφάνταστων συνταγών από συναδέλφους που συμπεριλαμβάνουν «και του πουλιού το γάλα». Από αβοκάντο με καλαμπόκι μέχρι βούτυρο από κάσιους, σόγια και υποκατάστατα κρεάτων, τυριών και γάλακτος. Μια πρωτοφανής παρέλαση χρωμάτων υφών και γεύσεων.

Καλαμπόκι με αβοκάντο

Βούτυρο από κάσιους

Σόγια

υποκατάστατα κρεάτων

υποκατάστατα τυριών

υποκατάστατα γάλακτος

Καλαμπόκι με αβοκάντο

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  Ratpack.gr

Related Articles

Back to top button