Τι να πιείτε μετά το γεύμα για να «ακυρώσετε» τις θερμίδες που πήρατε;

Μια ανάσα πριν βγούμε στις παραλίες και αφού έχουμε φάει ό,τι έχει περάσει από μπροστά μας όλο το χειμώνα, ήρθε η ώρα να αναμετρηθύμε με τα μαγιό και τους καθρέφτες μας.

Η δίαιτα είναι εξαντλητική. Η άσκηση χρονοβόρα και δύσκολη. Αυτό που όλες ζητάμε, είναι να τρώμε αυτά που θέλουμε (εντάξει, ας μην το παρακάνουμε) και να πίνουμε κάτι μαγικό για να τα χάνουμε τις πιο εύκολα.

Κι όμως γίνεται και με τον πιο φυσικό τρόπο.

Με αυτό το πολύ νόστιμο ρόφημα, ακυρώνεις πολλές από τις θερμίδες που έχεις καταναλώσει.Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο αδυνάτισμα με έναν μοναδικό τρόπο, για να κερδίσετε σε ομορφιά και υγεία, αλλά και να χάσετε πιο γρήγορα τα περιττά κιλά, όταν το πίνετε μετά από το κύριο γεύμα.

Πρόκειται για ρόφημα με βάση το γκρέιπφρουτ που περιέχει πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, περιέχει βιταμίνες A, B, D, E, και ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σίδηρο.

Πώς θα το παρασκευάσετε:

Χρειάζεστε ένα μεγάλο, ώριμο γκρέιπφρουτ και μία κουταλιά της σούπας .

Κόψτε το γκρέιπφρουτ στο μισό, και αφαιρέστε την σάρκα του με ένα κουτάλι. Βάλτε το γκρέιπφρουτ και το μέλι σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αν είχατε το γκρέιπφρουτ στο ψυγείο, ακόμα καλύτερα.

Αυτό το ποτό περιέχει χρήσιμα στοιχεία, όπως:

– Πηκτίνη, η οποία συμβάλλει στην αποτελεσματική αποβολή της περίσσειας χοληστερόλης (αν τρώτε γκρέιπφρουτ κάθε μέρα μειώνετε την “κακή” χοληστερόλη κατά 15,5% και τα τριγλυκερίδια κατά 27%), μειώνει επίσης το επίπεδο της ινσουλίνης στο αίμα και σταθεροποιεί το μεταβολισμό.

– Λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των τοξινών και των επιβλαβών ουσιών στο σώμα.

Μερικές γουλιές του ποτού αυτού, μετά το μεσημεριανό γεύμα (περιμένετε 20 λεπτά μετά το φαγητό), είναι αρκετές για να κάψετε πολύ γρήγορα σχεδόν τις μισές από τις θερμίδες που πήρατε κατά τη διάρκεια του γεύματος.

: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία;

Το γκρέιπφρουτ αποτελεί μία πολύ υγιεινή επιλογή για όσους προσπαθούν να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα. Μάλιστα, η τακτική κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου συνδέεται με την αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν γκρέιπφρουτ είχαν επίσης υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C, μαγνησίου, καλίου, διαιτητικών ινών και βελτιωμένη ποιότητα διατροφής. Ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι που αξίζει να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα γκρέιπφρουτ είναι μία καλή πηγή βιταμινών Α, C και E, οι οποίες συνεργάζονται για να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ενδεικτικά, ένα ολόκληρο γκρέιπφρουτ περιέχει 77 μικρογραμμάρια βιταμίνης C, δηλαδή μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα λαμβάνατε από ένα μεγάλο πορτοκαλί.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση γκρέιπφρουτ – η οποία είναι μέτρια όσο αφορά στα επίπεδα του γλυκαιμικού δείκτη – μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν ακόμη και τα επίπεδα ινσουλίνης, προστατεύοντας από τον διαβήτη τύπου 2.

Μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή της συσσώρευσης λίπους στις αρτηρίες

Υπάρχουν στοιχεία – τουλάχιστον σε ποντίκια – που δείχνουν ότι η ναριντίνη (ένα φλαβονοειδές σε γκρέιπφρουτ) μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, όταν η χοληστερόλη συσσωρεύεται στις αρτηρίες σας.

greipfruit2

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το γκρέιπφρουτ είναι επίσης μία καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.

Συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού

Μπορεί ο χυμός γκρέιπφρουτ να είναι πολύ δημοφιλής όμως είναι ακόμη καλύτερο να καταναλώνετε ολόκληρο το φρούτο ώστε να επωφεληθείτε από τις φυτικές ίνες.

Χαρίζει γερά οστά

Το γκρέιπφρουτ περιέχει αξιοπρεπείς ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση δυνατών οστών και δοντιών.

 

.

Related Articles

Back to top button