Ρεβίθια με μανιτάρια και λουκάνικα

Ρεβίθια με μανιτάρια και λουκάνικα

 

Yλικά:

1 συσκευασία μανιτάρια ολόκληρα Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
1 συσκευασία ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης (750 γρ.)
2 χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι, κομμένα σε ροδέλες
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (500 γρ.)
2 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ. σούπας ρίγανη ή θυμάρι, ξερά, καλά τριμμένα
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ. γλυκού μπούκοβο ή πάπρικα καυτερή
80 ml ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού κουρκουμάς (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο μισό λάδι τα ρεβίθια με το κρεμμύδι και τον κουρκουμά (προαιρετικά). Ρίχνετε την ντομάτα και καλύπτετε με ζεστό νερό.

Μαγειρεύετε το φαγητό για 50 λεπτά. Αν ενδιάμεσα χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Προσοχή να μην γίνει σούπα. Εν τω μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζετε από το τηγάνι σε μια πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι και το λάδι σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη ρίγανη ή το θυμάρι.

Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια, προσθέτετε και τα λουκάνικα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 10-15 λεπτά ακόμη, ή μέχρι να χυλώσει. Στο τέλος πασπαλίζετε με το μπούκοβο και σερβίρετε.

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button