Περισσότερες φυτικές ίνες, μικρότερος κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Περισσότερες φυτικές ίνες, μικρότερος κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε , βοηθά στην απώλεια βάρους, στη μείωση της χοληστερόλης, στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος, στη μείωση του καρκίνου του εντέρου και γενικά σε μια καλύτερη ζωή. Πρόσφατη μελέτη, όμως, άνοιξε και νέο δρόμο στα οφέλη τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Academy of Pediatrics, οι φυτικές ίνες έχουν ένα ακόμη όφελος: συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού στις γυναίκες στην εφηβεία. Τα ευρήματα έδειξαν ότι σε αυτή την περίοδο της ζωής μιας ς, κάθε αύξηση 10 γραμμαρίων φυτικών ινών συνδέεται με 13% μείωση στον κίνδυνο ανάπτυξης αυτού του είδους καρκίνου.

Περισσότερες φυτικές ίνες, μικρότερος κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Οι φυτικές ίνες είναι το βρώσιμο τμήμα των φυτικών τροφίμων, το οποίο δεν μπορεί να απορροφηθεί στο λεπτό έντερο, ούτε να το χωνέψει ο οργανισμός, και περνά στο παχύ. Μπορεί να μην ανήκουν στα θρεπτικά συστατικά μιας τροφής, είναι όμως σημαντικές για όλα τα παραπάνω οφέλη τους.

Η ποσότητα που πρέπει να τις λαμβάνουμε καθημερινά είναι περίπου 25 γραμμάρια οι γυναίκες την ημέρα και 35 με 40 γραμμάρια οι άντρες. Συνήθως, όμως, την ποσότητα αυτή δεν την φτάνουν οι περισσότεροι, λαμβάνοντας τελικά γύρω στα 15 γραμμάρια. Για να λάβετε περισσότερες φυτικές ίνες μέσα από τη διατροφή σας, αυξήστε τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και τα όσπρια (φακές, ρεβίθια, φασόλια) και όλα τα προϊόντα δημητριακών ολικής αλέσεως.

 

www.clickatlife.gr

Related Articles

Back to top button