Ομελέτα με άρωμα… Ισπανίας!

Ομελέτα με άρωμα... Ισπανίας!

 

 

Μια αρκετά απλή συνταγή και πάρα πολύ γευστική που θα σε αποζημιώσει για τον χρόνο που χρειάζεται για να την φτιάξεις.

 

Υλικά

  •     110 γραμμάρια ελαιόλαδο
  •     250 γραμμάρια πατάτες ψιλοκομμένες
  •     1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     4 αυγά
  •     Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Χτύπα τα αυγά με λίγο από το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ ώστε να είναι έτοιμα να μπουν στο τηγάνι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7 σε κουζίνες από 0-9) και βάλε τις πατάτες με το αλάτι και το πιπέρι. Άφησε τες μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Μόλις δεις ότι οι πατάτες αλλάζουν χρώμα, ρίξε μέσα το κρεμμύδι και ανακάτευε μέχρι και το κρεμμύδι να γίνει λίγο διάφανο. Χαμήλωσε τη φωτιά (στο 5 σε κουζίνες από 0-9) και ρίξε τα αυγά. Μαγείρεψε μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να γίνονται καφέ στο κάτω μέρος τους.

Με μια σπάτουλα, χαλάρωσε το κάτω μέρος της ομελέτας και αναποδογύρισε την ομελέτα στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και η πάνω μεριά. Μαγείρεψε ακόμα λίγα λεπτά και είναι έτοιμη η ισπανικη σου.

Tips

Μόλις η ισπανικη ομελετα είναι έτοιμη, μπορείς να ρίξεις από πάνω της και φρέσκο κρεμμυδάκι και να την συνοδεύσεις με ντομάτα για ακόμα καλύτερη γεύση.  Εκτός της πατάτας, μπορείς να βάλεις και διάφορα άλλα λαχανικά μέσα. Δοκίμασε με πράσινη πιπεριά. Στην Ισπανία, την συνταγή αυτή τη λένε Tortilla Espanola ή Tortilla de patata.

 

 

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button