Γρήγορη συνταγή: Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου

Φτιάξτε τραγανές πατάτες φούρνου με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

  • 500 γρ πατάτες
  • 1 κσ φρυγανιά
  • 1 κγ πάπρικα
  • 1 κγ ρίγανη
  • 1 κγ μοσχοκάρυδο
  • 1 κσ μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες σε ότι σχήμα θέλουμε.
  • Βάζουμε σε βρασμένο και αλατισμένο νερό τις πατάτες μας.
  • Μόλις πάρουν βράση τις βγάζουμε και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας συν το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.
  • Μετά τις βάζουμε στο ταψί, βάζουμε τη φρυγανιά και τις ψήνουμε στο φούρνο.

Προσοχή! Οι πατάτες να μη λιώσουν και η φρυγανιά να μπει στο τέλος.

Τα οφέλη της πατάτας στη διατροφή μας

Η θρεπτική της αξία εξαρτάται και από τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύεται

Οι πατάτες έχουν πολλά να προσφέρουν στην υγεία μας καθώς αποτελεί ένα τρόφιμο με μεγάλη διατροφική αξία.

Αν και θεωρείται από πολλούς ως «παχυντικό» τρόφιμο, η πατάτα δε στερείται θρεπτικής αξίας και μπορεί να αποτελέσει συστατικό ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο και ως επί το πλείστον ψητή ή βραστή.

Ειδικότερα, η πατάτα συγκαταλέγεται στα αμυλούχα τρόφιμα και αποτελεί καλή πηγή καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Β6. Επιπλέον, περιέχει μικρές ποσότητες θειαμίνης, νιασίνης καθώς και απαραίτητων μετάλλων, όπως το μαγνήσιο και το μαγγάνιο.

Βέβαια, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η θρεπτική της αξία εξαρτάται και από τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύεται, με το ψήσιμο να υπερτερεί έναντι του βρασμού, όσον αφορά στη διατήρηση των υδατοδιαλυτών βιταμινών και του καλίου.

Αναφορικά με το θερμιδικό της περιεχόμενο, μια μικρή πατάτα -σε μέγεθος αυγού- αποδίδει περίπου 80 θερμίδες, όσες δηλαδή και μια φέτα ψωμί.

Συνεπώς, το «κλειδί» βρίσκεται στην ποσότητα κατανάλωσης και στον τρόπο μαγειρέματος, αφού το τηγάνισμα «επιβαρύνει» σημαντικά την περιεκτικότητα σε λιπαρά και κατ’ επέκταση θερμίδες.

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr , www.newsbeast.gr

Related Articles

Back to top button