Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό και ξηρούς καρπούς

Φτιάξτε μόνες σας στο σπίτι ένα από τα πιο . Το παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς είναι πλούσιο σε ασβέστιο, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες. Μην αργείτε ήρθε η ώρα να το δοκιμάστε!

Υλικά

400 γρ μέλι
250 γρ σουσάμι
50 γρ. φουντούκια
50 γρ αμύγδαλα
50 γρ. ανάλατα φιστίκια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και τους ψήνετε για 3-5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάζετε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτετε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς που έχουν ψηθεί ελαφρώς. Ανακατεύετε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλι. Βγάζετε ½ κουταλιά από το μείγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν ξεκολλάει από το πιάτο τότε είναι έτοιμο. Απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφετε με λάδι. Ρίχνετε το μείγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι, ή και με τον πλάστη, απλώνετε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχετε λαδώσει κόβετε σε μικρά παστελάκια ή σε μπάρες σε όποιο μέγεθος προτιμάτε και αφήνετε να κρυώσει. Διατηρείτε τα παστέλια σας σε βάζο ή γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς και φροντίζετε να βάλετε λαδόκολλες μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button