Έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τον πόνο στον αυχένα

afxena

Έξυπνες που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τον πόνο στον

Ένας από τους πιο συνήθεις πόνους, μετά τη μέση, είναι αυτός του αυχένα. Οι αιτίες του ποικίλες, μπορεί να φταίει η κούραση, οι πολλές ώρες μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, η κακή στάση στον ύπνο και πολλά άλλα. Ο συχνά εντοπίζεται στην πίσω περιοχή του λαιμού. Πολλές φορές περιλαμβάνει τον ώμο, το κεφάλι, τον βραχίονα, το αντιβράχιο, ολόκληρο το χέρι. Υπάρχει συχνά περιορισμός των κινήσεων του αυχένα, ενώ κάποιες φορές μπορεί να εμφανίζονται μουδιάσματα.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να ανακουφιστείτε άμεσα και να μειώσετε την ένταση του πόνου;

 

Πάμε να δούμε μερικές έξυπνες συμβουλές:

 

-Προσπαθήστε η θέση του κεφαλιού και του αυχένα να είναι σε μια ευθεία. Δηλαδή το κεφάλι να μην προβάλει προς τα μπροστά ενώ καθόμαστε.

-Καλό θα είναι κάθε 60 λεπτά να σηκωνόμαστε από την καρέκλα μας και με ίσιο τον κορμό μας να περπατάμε για λίγο.

-Όταν γράφουμε ή εργαζόμαστε μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή, να διανέμουμε το βάρος των χεριών μας. Αυτό γίνεται όταν ακουμπάμε τα χέρια μας στα χερούλια της καρέκλας. Αποφορτίζουμε έτσι τους μύες της ωμικής ζώνης και του αυχένα.

-Όταν νιώσουμε τις πρώτες ενοχλήσεις καλό θα είναι να τεντώσουμε το κεφάλι μας προς τα πίσω αργά και μετά προς τα μπροστά.
– Αγοράστε ορθοπεδικό μαξιλάρι. Αυτό θα σας απαλλάξει από τους πόνους κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης, όταν παρακολουθείτε τηλεόραση μην ξεχνάτε να το βάζετε πίσω από το κεφάλι σας για στήριγμα .

– Τα ζεστά μπάνια θα σας ανακουφίσουν. Αποφύγετέ τα όμως αν βγείτε κατευθείαν έξω

– Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τον αυχένα σας, ειδικά κατά το χειμώνα, με κασκόλ και φουλάρια
– Μην αφήνετε τα μαλλιά σας βρεγμένα μετά το μπάνιο. Πάντα να τα στεγνώνετε με το πιστολάκι

– Φροντίστε να έχετε σωστή στάση όταν περπατάτε ή βρίσκεστε μπροστά από υπολογιστή. Αν δουλεύετε πολλές ώρες στον υπολογιστή, φροντίστε να κάνετε διαλείμματα για να τεντώνεστε ή να κάνετε μερικές διατάσεις για να ξεπιαστείτε.

– Αν ο πόνος επιμένει, φροντίστε να επισκεφτείτε ένα καλό φυσικοθεραπευτή, ο οποίος θα σας δείξει ειδικές ασκήσεις που θα πρέπει να ακολουθείτε σε συχνή βάση

 

 

Related Articles

Back to top button