Αρνάκι σε πανδαισία μπαχαρικών

Αρνάκι σε πανδαισία μπαχαρικών

 

 

Υλικά:

• 1.400 γρ. αρνί μπούτι κομμένο σε κομμάτια
• 500 γρ. αρνίσια κόκαλα
• 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 4 κ. γλυκού σκόνη τσίλι Kashmiri ή 4 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
• 1 κούπα του τσαγιού γιαούρτι πλήρες
• 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1/2 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
• 8 μοσχόκαρφα (γαρίφαλα)
• 10 κομμάτια πράσινο κάρδαμο
• 4 φύλλα δάφνης ή κανέλλα
• 2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
• 2 κ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
• 2 κ. γλυκού μάραθο σε σκόνη
• 2 κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
• 1/2 κ. γλυκού σκόνη κουρκουμάς
• Λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα με 6 κούπες νερό, βράζετε το αρνί, τα κόκαλα, το σκόρδο και ½ κ. γλυκού αλάτι για 20 λεπτά.
2. Αφαιρείτε τον αφρό που έχει σχηματιστεί από πάνω και έπειτα στραγγίζετε το κρέας. Το βάζετε σε μια μεριά ενώ φυλάτε το ζωμό.
3. Ανακατεύετε το τσίλι ή τη γλυκιά πάπρικα με λίγες σταγόνες νερό ώστε να σχηματίσει την υφή πάστας και το βάζετε στην άκρη.
4. Τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά που είναι σε κομμάτια και τα τσιγαρίζετε για λίγα δευτερόλεπτα. Κατόπιν προσθέτετε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά που είναι σε σκόνη και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτετε το τσίλι ή την πάπρικα και λίγο νερό. Ανακατεύετε τα υλικά διαρκώς.
5. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το κρέας (χωρίς τα κόκαλα) και το σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το γιαούρτι και όσο αλάτι προτιμάτε.
6. Μαγειρέψτε το αρνί με 3-4 κούπες από το ζωμό που έχουμε κρατήσει, μέχρι να μαλακώσει.
7. Αφαιρείτε τα ολόκληρα κομμάτια μπαχαρικών και το σερβίρετε ζεστό.
govastileto.gr

Related Articles

Back to top button