Δεν υπάρχει πιτσιρίκι που να μη τρώει αυτήν την τυρόπιτα – νόστιμη και εύκολη!

Η τυρόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων. Οι συνταγές ποικίλουν ως προς τη γέμιση με το τυρί και ως προς το φύλλο.

Δοκιμάστε την πιο εύκολη συνταγή για που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και όλα τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Είναι η γνωστή τεμπελοτυρόπιτα!

Υλικα

  • 600 γρ φέτα
  • 4 αυγά,
  • 1/2 λίτρο γάλα,
  • 200 γρ (1 κεσεδάκι δηλ) γιαούρτι στραγγιστό,
  • ενάμιση κεσέ του γιαουρτιού αλεύρι,
  • πιπέρι
  • 1/2 κεσέ τριμμένη φρυγανιά.
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γιαούρτι,το,γάλα το πιπέρι, το βούτυρο λιωμένο τη φέτα,το μοσχοκάρυδο,το αλεύρι το πιπέρι και το αλάτι.
  2. Απλώνουμε το μείγμα και τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι η βούτυρο στην επιφάνεια και τριμμένη φρυγανιά.
  3. Ψήνεται στους 180 για 45΄περίπου.
  4. Αλατάκι εγώ δε βάζω εσείς εάν θέλετε προσθέστε ελάχιστο .Tου πάνε πολύ και οι κόκκινες πιπεριές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Σπιτική και πολύ νόστιμη , γάλα και σφολιάτα. Ιδανικό πρωινό, σνακ ή και πρώτο πιάτο.

Υλικά συνταγής:

  • Ζύμη σφολιάτα: 2 φύλλα
  • Τριμμένη φέτα: 400 γρ.
  • Ζεστό γάλα: 2 κούπες
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη: 5 κουταλιές
  • Αλεύρι: 6 κουταλιές
  • Πιπέρι άσπρο: 2 πρέζες
  • Αλάτι: μόνο αν χρειάζεται
  • Λιωμένη μαργαρίνη: 2 κουταλιές
  • Σουσάμι: λίγο για πασπάλισμα

Οδηγίες:

1. Ξεπαγώνετε την σφολιάτα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε με τη μισή λιωμένη μαργαρίνη ένα ταψάκι ορθογώνιο, λίγο μικρότερο από το φύλλο της σφολιάτας.

2. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνέχεια και μαγειρεύετε 1 – 2 λεπτά. Προσθέτετε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρετε μια σφιχτή κρέμα.

3. Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτετε την τριμμένη φέτα και το πιπέρι. Ανακατεύετε και ελέγχετε για αλάτι.

4. Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας στο βουτυρωμένο ταψί. Αδειάζετε από πάνω το μείγμα της κρέμας και το απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και κλείνετε ολόγυρα την πίτα, διπλώνοντας τα φύλλα. Αλείφετε την πίτα με την υπόλοιπη μαργαρίνη και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Κάνετε με ένα μαχαίρι τρυπούλες στο πάνω φύλλο.

5. Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά, για 45 λεπτά περίπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού ελαφριά και πεντανόστιμη

Η τυρόπιτα της πεθεράς: Μοναδική με χωριάτικο φύλλο

Κανέλα: Πότε είναι επικίνδυνη για υγεία. Τι μπορεί να προκαλέσει, ποια κανέλα είναι «υγιεινή», προσοχή

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr newsitamea.gr

Related Articles

Back to top button