Τι προστατεύει την καρδιά; Η κορυφαία δραστηριότητα σύμφωνα με καρδιολόγο

Η εστίαση μας σε υγιεινές για την διατροφικές επιλογές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς τη βελτίωσης της καρδιαγγειακής σας υγείας. Όμως η είναι εξίσου σημαντική.

Η άσκηση από μόνη της μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας: ακόμα και μόνο 5 λεπτά αρκούν την ημέρα αρκούν για να αποκομίσετε τα της, αλλά αν δεν είστε σίγουροι ποιο είδος άσκησης να ξεκινήσετε, η απάντηση μπορεί να είναι πιο απλή από όσο νομίζετε.

Ο καρδιολόγος  David Sabgir, M.D. κλήθηκε να απαντήσει στην επίμαχη ερώτηση: Ποια είναι η κορυφαία δραστηριότητα ή μορφή σωματικής άσκησης που συνιστά για την ; Να τι έχει να πει.

Η #1 Δραστηριότητα για την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς σας

Ο ιδρυτής του Walk with a Doc έδωσε μια απάντηση που δεν πρέπει να σας εκπλήσσει, αλλά την υποστηρίζει και η επιστήμη.

«Πάντα ενθαρρύνω τους ασθενείς μου να βάλουν περισσότερη κίνηση στον καθιστικό τρόπο ζωής τους και ένας από τους πιο εύκολους και καλύτερους τρόπους είναι να ξεκινήσουν με το », λέει ο Sabgir στο EatingWell.

«Το περπάτημα έχει χαμηλό κίνδυνο, είναι ασφαλές και δωρεάν—που σημαίνει ότι οι περισσότεροι μπορούν να περπατήσουν για να δουν τα οφέλη τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική τους υγεία», πρόσθεσε.

Το περπάτημα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας και μια από τις  απλούστερες μορφές άσκησης. «Ως μορφή καρδιαγγειακής άσκησης, το περπάτημα μπορεί τελικά να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού, ρυθμίζοντας την αρτηριακή και τη χοληστερόλη και ενισχύοντας τους μύες και τα οστά», εξηγεί ο Sabgir.

Η επιστήμη πάντως υποστηρίζει την άποψή του ειδικού. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 από το British Journal of Sports Medicine διαπίστωσε ότι το περπάτημα για μόλις 11 λεπτά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, αρκετών τύπων καρκίνου και πρόωρου θανάτου.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ενσωματώσετε τις βόλτες στον τρόπο ζωής σας, έχουμε προτάσεις. Υπάρχουν πολλά σχέδια πεζοπορίας από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε, όπως αυτό το 7ήμερο πρόγραμμα πεζοπορίας για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης ή αυτό το πρόγραμμα πεζοπορίας που βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης σας.

Τόσο το τι τρώτε όσο και το πώς κινείτε το σώμα σας είναι σημαντικά στοιχεία για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας — ο Sabgir το αποκαλεί «παζλ ευεξίας». Στο πλαίσιο ενός υγιεινού διατροφικού μοτίβου, η συμπερίληψη μιας βόλτας στην τακτική ρουτίνα σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή.

«Τα πάντα συνδέονται», εξηγεί ο Sabgir, σημειώνοντας ότι η άσκηση, η διατροφή, ο και ακόμη και οι κοινωνικές επαφές είναι όλοι «αλληλένδετοι παράγοντες» που συμβάλλουν τη συνολική υγεία σας. Το να βεβαιωθείτε ότι κάνετε μικρά, διαχειρίσιμα για να υιοθετήσετε βιώσιμες υγιεινές μπορεί να σας οδηγήσει σε πιο θετικά αποτελέσματα για την υγεία σας.

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Related Articles

Back to top button