ΤΕΛΟΣ στα κουρασμένα μάτια με φυσικό τρόπο !!!

da917

ΤΕΛΟΣ στα   με φυσικό τρόπο !!!

Το καλύτερο βότανο για την περιποίηση των ματιών είναι η Ευφράσια. Βοηθά τον βολβό και τους γύρω από αυτόν ιστούς σε κάθε περίπτωση. Χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά. Για το κριθαράκι, τη φλεγμονή των βλεφάρων , ή την επιπεφυκίτιδα. είναι καλό να φροντίζουμε και εσωτερικά λαμβάνοντας τα βότανα για τις λοιμώξεις. ( Γάλιο, Εχινάκια, Ευφράσια, Φυτολάκκα). Εξωτερικά για πλύση του ματιού ή για κομπρέσες ρίξτε ευφράσια σε νερό, και βράστε την. Στην συνέχεια μόλις κρυώσει κάντε το κομπρέσα μουσκεύοντας βαμβάκι. Αφήστε την κομπρέσα για 12 λεπτά. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία αρκετές φορές την ημέρα

 

Το αμυγδαλέλαιο και το χαμομηλέλαιο
Τα δύο αυτά έλαια έχουν μαλακτικές ιδιότητες κάτι που σημαίνει ότι έχουν κατευναστική και ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα και δη στο δέρμα γύρω από τα μάτια. Είναι δύο λάδια ελαφριά, και η υφή τους είναι λεπτή και λεία, κάτι που βοηθά τους πόρους του δέρματος να τα απορροφήσουν πολύ εύκολα.

Είναι εξαιρετικά κατάλληλα για την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, που με την γήρανση και την καταπόνηση δημιουργούν ρυτίδες, και μαύρους κύκλους γύρω τους και το δέρμα χαλαρώνει.

Εφαρμόζοντας λοιπόν σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή αμυγδαλέλαιο ,και χαμομηλέλαιο, το δέρμα ενυδατώνεται, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και, έτσι σιγά-σιγά θα δούμε αυτά τα προβλήματα να μειώνονται αισθητά, και το δέρμα να αποκτά ξανά την χαμένη του σφριγηλότητα.

Πως τα χρησιμοποιούμε

 

Το αμυγδαλέλαιο, και το χαμομηλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μία σειρά από τρόπους, στο δέρμα γύρω από τα μάτια.

1.    Πριν πάμε για ύπνο πλένουμε πάντα με ουδέτερο σαπούνι το πρόσωπό μας, βάζουμε στην παλάμη μας μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο και μια σταγόνα χαμοληλέλαιο,  και αλείφουμε με το δάκτυλό μας όλη την περιοχή της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια. Στην συνέχεια με απαλές κινήσεις κάνουμε μασάζ στην περιοχή πέντε με δέκα λεπτά, και αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε βράδυ για δύο εβδομάδες, και σιγά-σιγά θα δούμε τους μαύρους κύκλους να εξαφανίζονται και τις ρυτίδες να απαλύνονται αισθητά.

2.    Βασικό βέβαια είναι ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την διατροφή και το να πίνουμε πάντα κατά την διάρκεια της ημέρας πολύ νερό.

3.    Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο και χαμομηλέλαιο μαζί με μέλι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε μισό κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, μία σταγόνα χαμομηλέλαιο,  και μισό κουταλάκι μέλι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία απαλή κρέμα, και αφού πρώτα  πλύνουμε το πρόσωπό μας αλείφουμε την περιοχή γύρω από τα μάτια με την κρέμα που φτιάξαμε. Κάνουμε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα, και την αφήνουμε όσο περισσότερη ώρα μπορούμε, πριν την ξεπλύνουμε με χλιαρό νερό ( εάν χρειαστεί ).

4.    Πολλά άτομα που διαβάζουν πολλές ώρες ή εργάζονται πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, παρατηρούν το βράδυ τα μάτια τους να είναι κουρασμένα, ταλαιπωρημένα και βαριά. Ένας καλός τρόπος ξεκούρασης είναι ένα απαλό μασάζ με αιθέριο έλαιο λεβάντας, αμυγδαλέλαιο και χαμομηλέλαιο. Βάζουμε στην παλάμη μας μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο, μια σταγόνα χαμομηλέλαιο και μία σταγόνα λεβάντα, αφού τα αναμείξουμε με το δάκτυλό μας περνάμε με απαλές κινήσεις την περιοχή γύρω από τα μάτια και κάνουμε απαλό μασάζ.
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ να μην πέσει αιθέριο έλαιο μέσα στα μάτια μας, και αν υπάρχει κάποιος που έχει αλλεργία σε κάποιο από τα προϊόντα δεν τα χρησιμοποιεί.

Κομπρέσα για κουρασμένα μάτια

Σε ένα ποτήρι βραστό νερό ρίχνουμε μία κουταλιά φρέσκο μαϊντανό.  Αφήνουμε το μαϊντανό μέσα στο νερό για 20 λεπτά ώσπου να κρυώσει το νερό.  Κατόπιν βουτάμε κομμάτια βαμβάκι και κάνουμε κομπρέσες στα μάτια και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Αντιρυτιδική κρέμα ματιών

Θα χρειαστείτε:
15γρ. άσπρο κερί ( φυσικό-καθαρό κερί )
1 κουταλιά λουλούδια « κρινάκια »
½ φλιτζάνι βραστό νερό
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι ροδόνερο

Εκτέλεση:
Βάλτε τα λουλούδια σε βραστό νερό και αφήστε τα για 30 λεπτά.  Φιλτράρετε το αφέψημα και κρατήστε μία κουταλιά.  Στη συνέχεια, λιώστε το κερί σε μπεν μαρί και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.  Κατεβάστε από τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και φυλάξτε την κρέμα σε γυάλινο βάζο.  Χρησιμοποιήστε την κάθε βράδυ απλώνοντας μια μικρή ποσότητα γύρω από τα μάτια.

 

 

 

 

Related Articles

Back to top button