Το Ζαχαρόσπιτο των Χριστουγέννων

Το Ζαχαρόσπιτο των Χριστουγέννων

 


Υλικά:

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ.καστανή ζάχαρη

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι δηλ. όσο πιάσουν τα τρία μας δάκτυλα

500 γρ, αλεύρι 55% για όλες τις χρήσεις και κοσκινισμένο μαζί με όλα τα καρυκεύματα

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

1 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 κ.γ. κάρδαμο 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Το Ζαχαρόσπιτο των Χριστουγέννων

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν, κατόπιν ρίχνουμε το αυγό και τέλος όλα τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και παίρνουμε μια αφράτη ζύμη την οποία τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν την ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη μας βάζοντας λαδόχαρτο κάτω και πάνω και κόβουμε τα πατρόν μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στα λαμαρινάκια μας βάζουμε λαδόχαρτο, για 20 λεπτά περίπου, αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να σφίξουν και αρχίζουμε να τα κολλάμε με γλάσσο.

Πρώτα τα πλαϊνά, αφήνουμε να δέσει το γλάσσο μας και κατόπιν την οροφή. Από κει και μετά διακοσμούμε ανάλογα με την φαντασία μας, με καραμελάκια, κουφετάκια, αστεράκια μπορούμε να φτιάξουμε και γλυφιτζούρια με ζαχαρόπαστα και ότι άλλο θέλουμε.

Το Ζαχαρόσπιτο των Χριστουγέννων

Γλάσσο 600 γρ. άχνη ζάχαρη 3 ασπράδια αυγών 3-4 σταγόνες λεμονιού

Εκτέλεση

Τα τοποθετούμε όλα μαζί στο μίξερ με σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν και μετά στην δυνατή για 10 λεπτά, ο χρόνος είναι σημαντικός για να σφίξει το γλάσσο μας και να δέσει το σπιτάκι μας.


Οι διαστάσεις:

 

Related Articles

Back to top button