Το μπαχαρικό που πρέπει να προσθέσετε στον καφέ σας – Θα εκτοξεύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το σάκχαρο

Πρόκειται για ένα μπαχαρικό, το οποίο είναι γνωστό για τη ζεστή και γλυκιά γεύση του. Είναι διαδεδομένο και αρωματικό, ενώ αν το προσθέσετε το πρωί στο φλιτζάνι με τον καφέ θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας.

Ο καφές είναι ένα αγαπημένο ρόφημα που απολαμβάνουν αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για την πλούσια γεύση και την καφεΐνη του που μας βοηθάει να ξυπνήσουμε το πρωί. Με μια απλή προσθήκη, ωστόσο, μπορείτε να τον μετατρέψετε στο πιο υγιεινό ρόφημα.

Αν δεν το καταλάβατε από την περιγραφή του να σας αποκαλύψουμε ότι πρόκειται για την κανέλα. Οι αρωματικές και ελαφρώς πικάντικες νότες της μπορούν να απογειώσουν τη γεύση του πρωινού καφέ σας αλλά και τη δίαιτά σας.

Ωστόσο, ο καφές είναι πολλά περισσότερα από μια απλή πρωινή απόλαυση. Αποδεικνύεται ότι η προσθήκη ορισμένων μπαχαρικών στον καφέ σας μπορεί όχι μόνο να ενισχύσει τη γεύση του αλλά και ενδεχομένως να τονώσει το μεταβολισμό σας.

Η Sheri Berger, RDN, CDCES, διαιτολόγος και σύμβουλος διατροφής στο Consumer Health Digest, και η Lisa Richards, διατροφολόγος και δημιουργός της δίαιτας Candida, θα μας διαφωτίσουν περισσότερο για τις ιδιότητες του συγκεκριμένου μπαχαρικού που προτείνουν να προσθέσετε στον καφέ σας για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας.

Η Berger και η Richards υποστηρίζουν ότι η κανέλα είναι ένα από τα μπαχαρικά που μπορείτε να βάλετε στον καφέ σας για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να απογειώσετε το πρωινό σας ρόφημα.

Εκτός από τη γεύση και το άρωμά της, η κανέλα πιστεύεται επίσης ότι έχει μια πιθανή σύνδεση με ταχύτερο μεταβολισμό, όπως δείχνουν οι μελέτες. Η Berger αναλύοντας σχετικές μελέτες λέει: «Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα είναι ευεργετική για την αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, τα οποία είναι ευεργετικά τόσο για την απώλεια βάρους όσο και τη γενική μας υγεία».

Η Richards προχωράει σε λεπτομέρειες και εξηγεί τον ρόλο της κανέλας όσον αφορά στον μεταβολισμό.

«Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού μέσω πολλαπλών μηχανισμών. Μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, επιτρέποντας στο σώμα να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο αποτελεσματικά. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα αποθήκευσης λίπους και να προωθήσει τη χρήση γλυκόζης για ενέργεια. Η κανέλα έχει επίσης θερμογόνο δράση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσει ελαφρώς το μεταβολικό σας ρυθμό αυξάνοντας την παραγωγή θερμότητας στο σώμα μετά την κατανάλωση της».

Η κανέλα: Το μπαχαρικό που μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και αγαπημένα μπαχαρικά στον κόσμο. Είναι ένα μπαχαρικό που βρίσκεται στο εσωτερικό του φλοιού αρκετών δέντρων από το γένος Κιννάμωμον (Cinnamomum) που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Τα δύο πιο κοινά είδη κανέλας είναι η κανέλα Κεϋλάνης (Cinnamomum zeylanicum) και η κασσία (Cinnamomum cassia). Η κανέλα Κεϋλάνης είναι πιο ακριβή και έχει πιο γλυκιά και αρωματική γεύση, ενώ η κασσία είναι πιο οικονομική και έχει πιο πικρή και πικάντικη γεύση.

Η κανέλα έχει μια σειρά από θρεπτικές ιδιότητες. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών συστατικών. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Η κανέλα χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία φαγητών και ροφημάτων. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε γλυκά, όπως κέικ, μπισκότα, σοκολάτες και παγωτό. Χρησιμοποιείται επίσης σε αλμυρά φαγητά, όπως κοτόπουλο, κρέατα και ρύζι. Η κανέλα είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό σε τσάι, καφέ και άλλα ροφήματα.

Η κανέλα είναι γενικά ασφαλής για κατανάλωση. Ωστόσο, σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως ναυτία, εμετό και διάρροια. Η κανέλα μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, επομένως είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν την καταναλώσετε.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη της κανέλας για την υγεία:

  • Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, η οποία είναι σημαντική για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα με διαβήτη τύπου 2.
  • Μειώνει τη φλεγμονή. Η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και οι νευρολογικές παθήσεις.
  • Αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των ιών. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της υγείας του εντέρου και την πρόληψη της λοίμωξης.
  • Αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και οι νευρολογικές παθήσεις.

Η κανέλα είναι ένα υγιεινό και νόστιμο μπαχαρικό που μπορεί να προσθέσει μια πινελιά γεύσης και θρεπτικών συστατικών στα γεύματά σας.

 

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Related Articles

Back to top button