Τι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα ποπ κορν

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει το ποπ κορν με τον κινηματογράφο και κατ επέκταση σαν ένα σνακ που έχει πολλές θερμίδες και που πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. 

Όμως αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως η διατροφική αξία του ποπ κορν εξαρτάται από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του. Επίσης το ποπ κορν είναι ένα προϊόν ολικής άλεσης, αφού για τη δημιουργία του χρησιμοποιείται όλος ο καρπός του καλαμποκιού. Επομένως όταν το τρώμε σωστά λαμβάνουμε όλα τα οφέλη ενός προϊόντος ολικής άλεσης.

Τι θα συμβεί όμως εάν τρώτε κάθε μέρα ποπ κορν; 

Μειωμένος κίνδυνος για διαβήτη

Είναι γνωστό ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Ένα σημαντικό όφελος είναι ο μειωμένος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, το ποπ κορν έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να αποφύγετε τις διακυμάνσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα με υψηλό GI.

Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων

Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής καθώς και στεφανιαίας νόσου. Οι φυτικές ίνες είναι ένα σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και τα ποπ κορν είναι ιδανικά αν χρειάζεστε ένα σνακ που να συμβάλλει στην καθημερινή πρόσληψη φυτικών ινών.

Μειωμένος κίνδυνος υπέρτασης

Εκτός από τη μείωση του κινδύνου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων, η κατανάλωση ποπ κορν χωρίς πολύ αλάτι ή βούτυρο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση ή να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Διαχείριση βάρους

Η απώλεια βάρους και η διαχείριση του μπορεί να είναι μια πρόκληση για πολλούς. Το ποπ κορν είναι ένα σνακ που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση βάρους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και οι χαμηλές θερμίδες συμβάλλουν στην απώλεια κιλών και στη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Τι πρέπει να προσέξετε

Το ποπ κορν μπορούμε να το βρούμε στο σινεμά, στο σούπερ μαρκετ και φυσικά μπορούμε να το παρασκευάσουμε στο σπίτι μας. Επομένως, το συγκεκριμένο σνακ μπορεί να είναι από πολύ υγιεινό μέχρι πολύ ανθυγιεινό. Εξαρτάται από τον τρόπο παρασκευής του και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, δηλαδή τα λιπαρά, η ζάχαρη και το αλάτι ή άλλα υλικά που τυχόν έχουν προστεθεί.

Σε αντίθεση με το σπιτικό ποπ κορν, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε με φρέσκα και υγιεινά υλικά, τα υπόλοιπα – έτοιμα ποπ κορν είναι πλούσια σε ανθυγιεινά λιπαρά, σε τεχνητές ουσίες, σάκχαρα και αλάτι.

Φτιάξτε λοιπόν σπιτικό ποπ κορν και αποφύγετε το λάδι και το βούτυρο κατά το μαγείρεμα και αντί για αλάτι προσθέστε άλλα μυρωδικά όπως η ρίγανη και πιπέρι cayenne.

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Related Articles

Back to top button