Ταλιατέλες με αγκινάρα και πράσο

Ταλιατέλες με αγκινάρα και πράσο

 

Ένα γευστικό πιάτο ζυμαρικών με δύο είδη λαχανικών.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό ταλιατέλες
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος)
  • 700 γρ. καρδιές αγκινάρας, μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο (στραγγισμένες και κομμένες στα δύο)
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
  • 3 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο τα βράσατε.
  2. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσα και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη ροδίσουν πολύ, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά.
  3. Βγάλτε τα πράσα από το τηγάνι και προσθέσετε τις αγκινάρες. Σοτάρετε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
  4. Βάλτε ξανά τα πράσα στο τηγάνι και ανακατέψτε τα με τις αγκινάρες. Προσθέστε το χυμό λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
  5. Προσθέστε τα λαχανικά στα ζυμαρικά και ρίξτε τη μισή παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε.
  6. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button