Ταλιατέλες με αγκινάρα και πράσο
Ένα γευστικό πιάτο ζυμαρικών με δύο είδη λαχανικών.
Υλικά:
- 1/2 κιλό ταλιατέλες
- 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος)
- 700 γρ. καρδιές αγκινάρας, μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο (στραγγισμένες και κομμένες στα δύο)
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
- 3 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Βράστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο τα βράσατε.
- Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσα και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη ροδίσουν πολύ, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά.
- Βγάλτε τα πράσα από το τηγάνι και προσθέσετε τις αγκινάρες. Σοτάρετε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
- Βάλτε ξανά τα πράσα στο τηγάνι και ανακατέψτε τα με τις αγκινάρες. Προσθέστε το χυμό λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα λαχανικά στα ζυμαρικά και ρίξτε τη μισή παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε.
- Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.