Ρολό σφολιάτας με κρέμα και μαρμελάδα δαμάσκηνο

Ρολό σφολιάτας με κρέμα και μαρμελάδα δαμάσκηνο


Το ρόλο σφολιάτας με κρέμα και μαρμελάδα δαμάσκηνο είναι μία γλυκιά ιδέα για να ξεκινάτε την ημέρα σας καθώς μπορείτε να το έχετε στο πρωινό σας. 


Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας ή ζύμης κρουασάν
250 γρ. μαρμελάδα  δαμάσκηνο

για την κρέμα

150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ξύσμα ενός λεμονιού
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 1/4 λίτρο φρέσκο γάλα
50 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Βάζουμε όλο το μείγμα στη φωτιά και μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Μόλις η κρέμα δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αβγά και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να «στρώσει» η κρέμα. Σε μία λαδωμένη μακρόστενη φόρμα απλώνουμε στο ένα άκρο ένα φύλο σφολιάτας ή ζύμης κρουασάν, γεμίζουμε τη φόρμα με 2 εκ. κρέμας και από πάνω απλώνουμε 1εκ. μαρμελάδα  δαμάσκηνο. Διπλώνοντας το φύλλο, σκεπάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε το ρολό. Με μαχαίρι χαράζουμε παράλληλες τομές στο καπάκι του ρολού και ψήνουμε, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

 

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button