Οι τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό μας

Τις έχουμε όλοι ανάγκη.

Μπορεί το πρώτο και κύριο που μας απασχολεί να έχει να κάνει με τον κορονοϊό, όμως μην ξεχνάς πως κυκλοφορούν και ιώσεις. Και μπορεί να μην κυκλοφορούμε εμείς, με την ίδια συχνότητα που κυκλοφορούσαμε κάποτε τουλάχιστον, όμως εκείνες παραμονεύουν.

Αυτές τις μέρες επίσης η ψυχολογία μας δεν είναι και η καλύτερη και σε συνδυασμό με την κακή διατροφή και τον κακό ύπνο, γινόμαστε αυτόματα εύκολος στόχος για τις ιώσεις.

Η φύση όμως έχει φροντίσει για εμάς και είναι σύμμαχός μας. Πολλές μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό μας και να μας κάνουν πιο δυνατούς απέναντι στις ιώσεις. Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

Η απάντηση βρίσκεται στις φωτογραφίες:

Γλυκοπαπάτες: Βιταμίνη Α, B6 και C.

Μύρτιλα: Βιταμίνη C. Επίσης βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Σκόρδο: Εμποδίζει το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

Κόκκινη πιπεριά: Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.

Λιπαρά ψάρια: Είναι πλούσια σε ω-3.

Γκρέιπφρουτ: Τρομερά μεγάλη ποσότητα σε βιταμίνη C.

Πράσινο τσάι: Βοηθάει στην εγκεφαλική λειτουργία.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  Ratpack.gr

newsitamea.gr

Related Articles

Back to top button