Μους τυριών με ρόκα

Μους τυριών με ρόκα

 

Υλικά:

80 γρ. | Ρόκα «Φρέσκες Σαλάτες» Μπάρμπα Στάθης
300 γρ. | γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. | τυρί κρέμα
50 γρ. | ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
1½ φλιτζάνι | κρέμα γάλακτος
6 | φύλλα ζελατίνης
100 γρ. | φουντούκια ψιλοκομμένα
λίγο | αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ:

4 κουταλιές της σούπας | ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας | λευκό ξίδι

Εκτέλεση:

1. Μουσκεύετε τη ζελατίνη σε 1 φλιτζάνι κρύο νέρο. Βάζετε 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα για να τη ζεστάνετε και χτυπάτε την υπόλοιπη σε αφράτη σαντιγί. Όταν μαλακώσει η ζελατίνη, τη στραγγίζετε, την ανακατεύετε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα με τη ζελατίνη, το τυρί κρέμα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την τριμμένη γραβιέρα, το ροκφόρ, το μείγμα με τη ζελατίνη και τα ψιλοκομμένα φουντούκια και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε την αφράτη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
3. Στρώνετε το εσωτερικό μίας στρογγυλής φόρμας με διάφανη μεμβράνη και αδειάζετε το μείγμα των τυριών. Το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 -10 ώρες. Όταν σφίξει η μους, τη βγάζετε από τη φόρμα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και την κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια.
4. Σερβίρετε τη μους γαρνιρισμένη με τη φρέσκια ρόκα. Χτυπάτε στο σέικερ όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και περιχύνετε τη ρόκα.

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button