Μυρωδάτο χοιρινό ψαρονέφρι στο φούρνο

Μυρωδάτο χοιρινό ψαρονέφρι στο φούρνο

 

 

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και μαγειρέψτε το χοιρινό ψαρονέφρι με μυρωδικά που θα σας δώσουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα με λίγες θερμίδες.

Υλικά

1 χοιρινό ψαρονέφρι(350-500 γραμμ.)
1/4 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. μαϊντανός
ψιλοκομμένος
1/2 κ.γ. χοντρό
θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. παπαρουνόσπορος
1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι,
φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, την πάπρικα, τους παπαρουνόσπορους, την κανέλα, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Βάλτε το ψαρονέφρι σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και περιχύστε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Ψήστε μέχρι το χοιρινό να φτάσει σε θερμοκρασία 60°C (για μέτριο ψήσιμο), περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ, κόψτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο μήκος του χοιρινού. Πασπαλίστε τον άνηθο και το μαϊντανό σε ίση στρώση πάνω στο χαρτί. Κυλήστε το μαγειρεμένο ψαρονέφρι στους χυμούς του, μεταφέρετε το στο αντικολλητικό χαρτί και κυλήστε το αυτή τη φορά στα μυρωδικά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά, κόψτε το σε λοξές φέτες και σερβίρετε.

 

 

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button