Κοτόπουλο α λα Γκρέκο

Κοτόπουλο α λα Γκρέκο

 

Υλικά:

3 μανιτάρια φρέσκα, μεσαίου μεγέθους
3 πιπεριές (κατά προτίμηση χρωματιστές)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
ρίγανη
3 φιλέτα από στήθος υ ή γαλοπούλας
1 τομάτα (προαιρετικά)
1 κρασοπότηρο περίπου λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

-Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκίτσες

-Κόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την τομάτα και τις πιπεριές σε φέτες

-Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά

-Προσθέτουμε τα κομμάτια του φιλέτου και ανακατεύουμε συνεχώς

-Μόλις σοτάρουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10′ περίπου

-Κατόπιν, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5′

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button