Καταρράκτης: Το λαχανικό που μειώνει τον κίνδυνο κατά 25%!

Καταρράκτης: Το λαχανικό που μειώνει τον κίνδυνο κατά 25%!

 

Καταρράκτης: Το λαχανικό που μειώνει τον κίνδυνο κατά 25%!

Κινέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη μέσω της σωστής διατροφής.

Συγκεκριμένα, τα οφέλη προέρχονται από την αυξημένη κατανάλωση τροφών που περιέχουν σημαντικές ποσότητες .

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν ανάλυση μεγάλου όγκου στοιχείων που αφορούσαν συνολικά σε 250.000 άτομα περίπου και διαπίστωσαν ότι τα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα συνδέονται με το μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.

Πιο συγκεκριμένα, η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης Ε μέσω της διατροφής και μέσω συμπληρωμάτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο έως και κατά 27%.

Μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε βρίσκεται στο θρεπτικό αλλά και στο , τους ξηρούς καρπούς, τα , τα φυτικά έλαια και το αβοκάντο.

Η καταρράκτης είναι μια εκφυλιστική πάθηση των ματιών που εμφανίζεται συνήθως στις μεγαλύτερες ηλικίες. Μετά τη διάγνωση, η χειρουργική επέμβαση κρίνεται απαραίτητη για να αποφευχθεί η τύφλωση.

Η μελέτη των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τσινγκτάο βασίστηκε σε 27 παλαιότερες μελέτες και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Public Health Nutrition.

Η βιταμίνη Ε προστατεύει τα μάτια μας επειδή έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η ελάχιστη συνιστώμενη πρόσληψη βιταμίνης Ε είναι τα 7 mg ημερησίως, με την ιδανική ημερήσια πρόσληψη να αγγίζει τα 12 mg.

 

 

 

www.onmed.gr

Related Articles

Back to top button