“Greek yogurt”. Τί το καθιστά τη νέα διατροφική μανία των Αμερικανών;

Greek yogurt

”. Τί το καθιστά τη νέα διατροφική μανία των Αμερικανών;

Η διαδικασία της στράγγισης του ορού γάλακτος και της λακτόζης από το «Ελληνικό γιαούρτι» είναι το μυστικό που το καθιστά μοναδικό στο είδος του ως διατροφικό προϊόν και το τοποθετεί στις υγιεινές τροφές για όλους.

Το , όπως το ξέρουμε όλοι οι Έλληνες, περιέχει λιγότερο ποσοστό πρωτεϊνης από αυτό που θα είχε αναλογικά ένα στήθος κοτόπουλου. Επίσης, έχει λιγότερο από 50 mg νατρίου και έτσι γίνεται ιδανική τροφή στον αγώνα για την καταπολέμιση της υπέρτασης.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του στραγγιστού γιαουρτιού ξετρελαίνουν κυριολεκτικά τους Αμερικανούς καταναλωτές οι οποίοι «την έχουν δει Ελληνικά» βελτιώνοντας την διατροφή τους, τη στιγμή που οι Έλληνες ή θα το ΄χουν ρίξει στο junk food ή δεν θα έχουν καν να φάνε λόγω κρίσης.

Το κλασσικό γιαούρτι εν αντιθέσει, περιέχει περισσότερο νάτριο και ζάχαρη και έτσι δεν έχει την ίδια ζήτηση με το στραγγιστό, άσχετα αν κάποια είδη “greek yogurt” έχουν αυξημένη περιεκτικότητα λίπους και ζάχαρης.

 O Δρ Manny Alvarez, αρχισυντάκτης στο ιατρικό ρεπορτάζ του FOX News Channel, διευκρινίζει ωστόσο σε όσους ελέγχουν το ζάκχαρό τους ή έχουν ευαισθησία στην ινσουλίνη, να ελέγχουν τις ετικέτες των προϊόντων για τα συστατικά τους πριν μπουν στη διαδικασία κατανάλωσης.

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

Related Articles

Back to top button