Για τέλειο ζουμερό και αρωματικό κρέας ή κοτόπουλο!

01

Για τέλειο ζουμερό και αρωματικό κρέας ή κοτόπουλο!

 

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα στεγνό κομμάτι κρέας. Αν το αλατίσετε ή το βυθίσετε σε αλατισμένο  νερό, θα του επιτρέψετε να να απορροφήσει έξτρα υγρά.

Η βασική άλμη
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 φύλλο δάφνης
1/4 του κουταλιού του γλυκού κόκκους πιπεριού
Τα βάζετε όλα σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε τρεις κούπες κρύο νερό για να κρυώσει.
Αυτή η ποσότητα μας δίνει ένα λίτρο μείγματος. Αν θέλετε διπλασιάζετε για μεγαλύτερη ποσότητα τις αναλογίες.
1 κοτόπουλο ολόκληρο θα χρειαστεί 2 λίτρα μείγματος και 6-8 ώρες παραμονής στην άλμη
κομμάτια κοτόπουλου – 1 λίτρο μείγματος και 6-8 ώρες παραμονής στην άλμη
κομμάτια χοιρινού κρέατος – 1 λίτρο μείγματος και 6-8 ώρες παραμονής στην άλμη
μπριζόλες χοιρινές 1 λίτρο μείγματος και 2-4 ώρες παραμονής στην άλμη

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φλοιούς εσπεριδοειδών, μάραθο, τσίλι, φρέσκα βότανα και μπαχαρικά (όπως το κύμινο, κόλιανδρο, γλυκάνισο και κανέλα), δίνουν διακριτική γεύση στο κρέας.

 

glikaxamogela.gr

Related Articles

Back to top button