Γαύρος με vinaigrette στο φούρνο

Γαύρος με vinaigrette στο φούρνο

 

στο φούρνο

Υλικά:

1200 γρ. γαύρο καθαρισμένο πλυμένο και αλατισμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα των ψαριών

Για την vinaigrette:

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας (με δενδρολίβανο και ρίγανη)
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Αφού αφήσουμε τον πλυμένο γαύρο να μείνει λίγο με το αλάτι, τον αλευρώνουμε, τον τινάζουμε και στη συνέχεια τον στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.

2. Ραντίζουμε τον γαύρο με λίγο ελαιόλαδο, σκορπάμε στην επιφάνειά του την πιπεριά και περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα.

3. Σε ένα σέικερ κτυπάμε τα υλικά της vinaigrette να γίνουν σαν κρέμα και περιχύνουμε την επιφάνεια των ψαριών.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 20-25 λεπτά περίπου.

 
govastileto.gr

Related Articles

Back to top button