Εκμέκ κανταΐφι
Εκμέκ κανταΐφι
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ κανταΐφι
- 200 γρ βούτυρο (λιωμένο)
Για την κρέμα
- 650 ml γάλα (δυόμιση ποτήρια του νερού)
- 150 γρ ζάχαρη (μισή κούπα +4 κ.σ)
- 60 γρ βούτυρο (3 κ.σ)
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 112 γρ σιμιγδάλι (μισή κούπα +2 κ.σ)
Για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
Για το γαρνίρισμα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2-3 κ.σ άχνη ζάχαρη
- φιστίκια αιγίνης ανάλατα ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεμπερδεύουμε το κανταΐφι και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι
- Το περιχύνουμε με το βούτυρο
- Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει 40-45 λεπτά
- Φτιάχνουμε το σιρόπι αφήνοντας το να βράσει για 5 λεπτά αφού πάρει βράση
- Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να το ρουφήξει
- Για την κρέμα βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το βούτυρο,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια ,ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι ομοιόμορφα
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και γαρνίρουμε το κανταΐφι