ΕΦΕΤ: Έξαρση τροφιμογενών νοσημάτων – Τι είναι και πως ταξινομούνται

Τι δημοσίευσε σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων () για τα τροφιμογενή νοσήματα.

Με σχετική του ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το κοινό σχετικά τις εξάρσεις τροφιμογενών νοσημάτων.

Τι αναφέρει ο ΕΦΕΤ για τα τροφιμογενή νοσήματα

Μια έξαρση τροφιμογενούς νοσήματος μπορεί να οριστεί ως ένα περιστατικό κατά το οποίο δύο ή περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν την ίδια ασθένεια ή λοίμωξη μετά την κατανάλωση ενός όμοιου μολυσμένου τροφίμου.

Η σοβαρότητα της νόσου ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, με επιπτώσεις που κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρή ασθένεια ή ακόμη και θάνατο.

Ανάλογα με την ισχύ των αποδεικτικών στοιχείων που συνδέουν τις εστίες έξαρσης τροφιμογενών νοσημάτων με το ύποπτο τρόφιμο, έχουμε:

  1. Εξάρσεις με ισχυρές ενδείξεις
  2. Εξάρσεις με ασθενείς ενδείξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ναι” στα λιπαρά γαλακτοκομικά λένε τώρα οι επιστήμονες: Ανατρεπτική έρευνα αλλάζει το διατροφικό τοπίο

Η χοληστερόλη συνδέεται (και) με την απώλεια ακοής: Τι έδειξε απίστευτη έρευνα

Ο καλοκαιρινός «βασιλιάς των φρούτων» που αναστρέφει τη γήρανση και προστατεύει όραση και αρθρώσεις

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Related Articles

Back to top button