Μπριζόλες μαριναρισμένες με λιαστή ντομάτα

Μπριζόλες μαριναρισμένες με λιαστή ντομάτα

 


Υλικά:

• 2 μπριζόλες
• 1 Κnorr«Σπιτικός» ζωμός Βοδινού ή 1 κύβο βοδινού
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 100 mlκόκκινο κρασί (προαιρετικά)
• 1 κ.σ. κουκουνάρι
• 100 γρ. λιαστές τομάτες σε ελαιόλαδο στραγγισμένες
• μία χούφτα βασιλικό φρέσκο
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

1. Σε ένα blender ή με το γουδί, πολτοποιήστε τον «Σπιτικό» ζωμό Βοδινού, τις λιαστές τομάτες, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρασί και τον βασιλικό.
2. Καλύψτε τις μπριζόλες σας με τη μαρινάδα που δημιουργήσατε. Αμέσως μετά, σκεπάστε το σκεύος στο οποίο τις έχετε τοποθετήσει με μεμβράνη και αφήστε τις για μία ώρα ή για όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
3. Ψήστε τις μπριζόλες σας στην ψησταριά σας ή σε ένα τηγάνι-γκριλιέρα για 5-7 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Tip: To καλύτερο συνοδευτικό για τέτοιου είδους ψητά είναι μία δροσερή σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά, όπως ψιλοκομμένο αγγούρι, πιπεριές και καρότα.

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button