Αρακάς με κουσκούς και δυόσμο

Αρακάς με κουσκούς και δυόσμο

 

 

Υλικά:

– 1 συσκευασία αρακάς «Βιολογικές καλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
– 250 γρ. κουσκούς
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
– 40 ml ελαιόλαδο
– 1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
– 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
– 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
– αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
– χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ


Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέτετε τον αρακά. Ανακατεύετε να σοταριστεί για 1-2 λεπτά και ρίχνετε το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ζωμό ή το νερό, το κουσκούς και αλάτι.
2. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει ωραία το φαγητό, όπως στο ριζότο. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ, πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

 

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button