Αρακάς με κουσκούς και δυόσμο
Υλικά:
– 1 συσκευασία αρακάς «Βιολογικές καλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
– 250 γρ. κουσκούς
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
– 40 ml ελαιόλαδο
– 1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
– 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
– 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
– αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
– χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέτετε τον αρακά. Ανακατεύετε να σοταριστεί για 1-2 λεπτά και ρίχνετε το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ζωμό ή το νερό, το κουσκούς και αλάτι.
2. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει ωραία το φαγητό, όπως στο ριζότο. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ, πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.