Πώς πρέπει να καθαρίζουμε τα αυτιά μας; – Ένας γιατρός εξηγεί

Έχουμε ακούσει πολλές γνώμες για το πώς πρέπει (ή δεν πρέπει) να τα αυτιά μας. Τι τελικά ισχύει.

Παραδοσιακά και για χρόνια, χρησιμοποιούσαμε για να καθαρίσουμε τα αυτιά μας- πολλοί ι τις χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα, αλλά αυτά τα εργαλεία είναι επικίνδυνα για τα αυτιά μας, μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς και αυτό είναι κάτι που ο Dr. Sooj, ένας που μοιράζεται βίντεο στο προφίλ του στο TikTok, θέλησε να τονίσει.

Ο γιατρός χρησιμοποιεί αυτό το κοινωνικό δίκτυο για να προειδοποιήσει τους οπαδούς του να αποφεύγουν να κάνουν οτιδήποτε που θα μπορούσε να επηρεάσει την υγεία τους. Σε αυτή την περίπτωση, ήταν πολύ σαφής: δεν πρέπει να βάζουμε μπατονέτες στα αυτιά μας για να τα καθαρίσουμε.

«Δεν πρέπει να βάζετε τίποτα μικρότερο από τον αγκώνα σας στο σας», επέμεινε ο γιατρός στο βίντεο του στο TikTok. Ωστόσο, αυτό είναι ένα συνηθισμένο , καθώς σπάνια υπάρχει νοικοκυριό χωρίς ένα κουτί με μπατονέτες καταχωνιασμένο σε κάποιο συρτάρι του μπάνιου.

@doctorsooj

Doctor explains how to keep your ears clean | #doctorexplains #ears #earwax #health

♬ original sound – Dr Sooj

Καθαρίζονται μόνοι τους

Πώς καθαρίζουμε λοιπόν τα αυτιά μας; Τι συνιστά αυτός ο γιατρός σε όσους παρακολουθούν τα βίντεο του στο TikTok; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να μην τα καθαρίζετε. Σωστά, ο Sooj έχει δηλώσει σε αυτό το βίντεο ότι τα αυτιά καθαρίζονται μόνα τους και ότι, εκτός αν έχετε κάποιο ιατρικό , δεν πρέπει να βάζετε τίποτα στο αυτί σας για να το .

Φυσικά, μπορείτε πάντα να καθαρίζετε το εξωτερικό του αυτιού σας στο ντους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θεωρείτε κατάλληλο, αλλά ποτέ το εσωτερικό του αυτιού σας, καθώς θα μπορούσατε να προκαλέσετε στον εαυτό σας σοβαρό τραυματισμό, εξηγεί ο γιατρός στο βίντεο του στο TikTok, το οποίο γρήγορα συγκέντρωσε πολλά σχόλια.

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

Related Articles

Back to top button