Ανανάς και κανέλα: Ο πανίσχυρος συνδυασμός που αδυνατίζει – Βίντεο

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και λόγω της διουρητικής δράσης του και των λίγων θερμίδων που περιέχει, μπορεί να αποτελέσει τμήμα μια διατροφής για απώλεια βάρους.

Συνήθως καταναλώνεται ωμός ή σε μορφή χυμού.

Η κανέλα χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική για πάνω από 400 χρόνια και έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία.

Λόγω της έντονης γεύσης και του αρώματός της, μπορεί να προστεθεί σε πληθώρα συνταγών.

Ο συνδυασμός ανανά και κανέλας στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ανανάς και κανέλα- Δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο:

Ανανάς

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C

Σωστά μαντεύεις από το χρώμα του. Ο ανανάς ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C κι ως εκ τούτου προστατεύει από τα κρυώματα, τις βλάβες των κυττάρων και τη γήρανση του δέρματος.

Ο ανανάς – Έχει πολύ μαγγάνιο

Ένας ανανάς καλύπτει σχεδόν το 70% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε μαγγάνιο, το οποίο είναι βασικό για τη σωστή ανάπτυξη των οστών. Ειδικά για τις γυναίκες, αυτό συνεπάγεται ότι τρώγοντας ανανά, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Ο ανανάς προστατεύει τα μάτια

Η εκφύλιση της ώχρας κηλίδας είναι μια πάθηση που προκαλεί προοδευτική απώλεια της κεντρικής όρασης και αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες σοβαρής μείωσης της όρασης. Η κατανάλωση ανανά είναι ένα μέσο προστασίας των ματιών μας όσο μεγαλώνουμε.

Ο ανανάς – Καταπολεμά τις αλλεργίες και τις φλεγμονές

Λέγεται βρομελίνη και είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση της βλέννας στο λαιμό και τη μύτη. Όπως όλα όμως, έτσι κι ο ανανάς πρέπει να απολαμβάνεται με μέτρο κι όχι σε υπερβολικές ποσότητες. Πρώτον γιατί η υπερκατανάλωση βρομελίνης για κάποιους ανθρώπους έχει παρενέργειες- όπως για παράδειγμα, διάρροια- και δεύτερον γιατί είναι από τα φρούτα με αρκετά φυσικά σάκχαρα. 100 γραμμάρια ανανά περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10 γραμμάρια σακχάρων.

Ο ανανάς – Βοηθάει στην πέψη

Ό,τι πρέπει για χωνευτικό μετά από ένα πλούσιο γεύμα ο ανανάς κι αυτό ξανά χάρη στη βρομελίνη, η οποία συγκαταλέγεται στα πεπτικά ένζυμα. Φάε ανανά, δεν θα σε φουσκώσει.

Κυριότερα οφέλη της κανέλας:

  • ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος
  • βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης
  • είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
  • έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Από άποψης θρεπτικών συστατικών η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου και το 6 % του ασβεστίου που ο οργανισμός χρειάζεται καθημερινά.

Κανέλα η λιποδιαλυτική

Η κανέλα μπορεί να θεωρηθεί και ως «λιποδιαλυτική» με έμμεσο τρόπο επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. Συμπερασματικά, έχει θετική επίδραση στη καύση λίπους και κυρίως τοπικού λίπους ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.

Χρησιμοποιείται καθημερινά στα γεύματα όπως στο γιαούρτι ή cottage cheese, στα smoothies και άλλα ροφήματα και αφεψήματα, στα δημητριακά, σε φαγητά κ.λπ.

Μυστικό μακροβιότητας

Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

www.onmed.gr

Related Articles

Back to top button