Οι καλύτερες τροφές για την αντιμετώπιση της καούρας

Οι καλύτερες για την είναι συνήθως πολύ χαμηλές σε όξινο και λιπαρό περιεχόμενο.

Μερικές χαρακτηριστικές τέτοιες τροφές είναι

τα ,

οι πατάτες,

τα καρότα,

τα άπαχα κρέατα,

τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά,

το πολύσπορο ψωμί

και το ρύζι.

Καραμέλες ζελέ, γλυκόριζα καθώς και κάθε είδους επιδόρπιο χωρίς λιπαρά, θεωρούνται επίσης ασφαλή για κατανάλωση. Αυτές οι τροφές κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προκαλέσουν, ούτε θα επιδεινώσουν τα συμπτώματα της καούρας, αλλά βεβαίως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Ενας πειραματισμός με διαφορετικές τροφές και καταγραφή των αποτελεσμάτων που έχουν μετά το φαγητό, αν δηλαδή δημιουργούν καούρα ή όχι, θα μπορούσε να βοηθήσει ένα άτομο με καούρα να καθορίσει ποιες τροφές πρέπει να φάει και ποιες πρέπει να αποφύγει.

Υπάρχουν, επίσης, τροφές που συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο. Ορισμένες από αυτές τις τροφές είναι το σκόρδο, τα αυγά, το χοτ-ντογκ, ο χυμός πορτοκαλιού χαμηλής οξύτητας, η τονοσαλάτα ή η κοτοσαλάτα, το , το τυρί τσένταρ η γκρανόλα και το κέτσαπ.

Ορισμένες άλλες τροφές πρέπει πάντα να αποφεύγονται αν έχει κανείς καούρα. Τα άτομα που ταλαιπωρούνται από αυτή την κατάσταση συνήθως πρέπει να μένουν μακριά από τα εσπεριδοειδή και τους χυμούς, τις τηγανητές πατάτες, το ωμό κρεμμύδι, το βοδινό, το παγωτό, τα σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας, τον καφέ, το τσάι, τα αλκοολούχα ποτά, τη σάλτσα, τα πατατάκια και οποιοδήποτε επιδόρπιο δεν είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν τις περιπτώσεις καούρας και ς οξέων. Η απώλεια βάρους και η διακοπή του καπνίσματος απαιτούν χρόνο και προσπάθεια, αλλά μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο στη συχνότητα που εμφανίζεται η καούρα. Μικρότερες αλλαγές περιλαμβάνουν την αποφυγή στενών ρούχων, την αποφυγή ζώνης, το αργό μάσημα του φαγητού, την κατανάλωση έξι μικρών γευμάτων την ημέρα, την αποφυγή της κατάκλισης αμέσως μετά το φαγητό.

Μερικοί άνθρωποι ανακουφίζονται όταν ξαπλώνοντας τοποθετούν το κεφάλι τους λίγο πιο ψηλά από το υπόλοιπο σώμα. Οταν ένα άτομο είναι ξαπλωμένο σε εντελώς κεκλιμένη θέση είναι πολύ πιο εύκολο για τα να ταξιδέψουν από το στομάχι προς τον οισοφάγο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καούρα.

Oταν τα συμπτώματα τα καούρας είναι σοβαρά και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη διατροφή δεν φαίνεται να βοηθούν, συνιστάται συνήθως μια επίσκεψη στον γιατρό. Η παλινδρόμηση είναι συχνή σε άτομα με υπερβολική καούρα.

Υπάρχουν ορισμένα φάρμακα που μπορεί να συνταγογραφήσει ένας γιατρός για να βοηθήσει στον έλεγχο των συμπτωμάτων. Αυτά τα φάρμακα είναι τυπικά ισχυρότερα και πιο αποτελεσματικά από τα μη συνταγογραφούμενα που πωλούνται για τον ίδιο σκοπό.

Ο συνδυασμός συνταγογραφούμενου φαρμάκου με αλλαγές στον τρόπο ζωής και η κατανάλωση τροφών που συνιστώνται για την καούρα, συχνά επηρεάζουν θετικά τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τα συμπτώματά της.

ΠΗΓΗ : www.medinova.gr

Related Articles

Back to top button