Μελομακάρονα: τι να ξέρετε πριν τα καταβροχθίσετε

Το μελομακάρονο είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Κατατάσσεται όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα που θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνική οικία ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Έχετε ξεκινήσει ήδη να μειώνετε τον όγκο τους στη χριστουγεννιάτικη πιατέλα; Πριν το παρακάνετε και ενόψει εορτών, δείτε κάποια σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε.

Ίσως το μεγαλύτερο σήμα-κατατεθέν των Χριστουγέννων, τα μελομακάρονα, είναι το σνακ που χωρίς να του φαίνεται μας χαρίζει αρκετές θερμίδες. Συγκεκριμένα, οι θερμίδες τους μπορεί να φτάσουν περίπου τις 150-180 το ένα, αναλόγως και με τον τρόπο παρασκευής τους.

Σίγουρα, βέβαια, έχουν κάποια καλά στοιχεία, αφού περιέχουν ωμέγα-3 από τα καρύδια, μονοακόρεστα λιπαρά από το ελαιόλαδο, ενώ μας χαρίζουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα από το μέλι και την κανέλα, που δρουν κατά της «κακής» LDL χοληστερίνης.

Ωστόσο, πριν τα καταναλώσετε, μην ξεχνάτε ότι δεν παύουν να είναι ένα γλυκό, με μπόλικη ζάχαρη, επεξεργασμένο αλεύρι και αρκετές θερμίδες. Καταναλώστε τα με μέτρο, αποφύγετε να τους προσθέσετε έξτρα σοκολάτα και μειώστε την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

www.newsitamea.gr

Related Articles

Back to top button