Υπογονιμότητα ή καρκίνος ; Η λύση … διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.

weight

Υπογονιμότητα ή ; Η λύση … διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των γυναικών που είτε έχουν γεννηθεί λιποβαρής είτε παραμένουν παχύσαρκες. Και στις δυο περιπτώσεις, έρχονται να επιβεβαιώσουν πως καμία από τις καταστάσεις δεν είναι ιδανική.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα πρώτο συμπέρασμα που οδηγεί στο ότι οι γυναίκες που γεννήθηκαν λιποβαρής έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα ς κατέληξε ερευνητική ομάδα από το Κέντρο Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Στην έρευνα αυτή ελήφθη υπόψιν το ιατρικό ιστορικό από 1293 Σουηδέζες , όλες γεννημένες μετά το '73, οι οποίες πραγματοποιούσαν θεραπείες υπογονιμότητας από το 2005 ως το 2010.

Παράλληλα, σε ένα άλλο δείγμα 4 εκατομμυρίων γυναικών , εκ των οποίων οι 16.000 εκδήλωσαν καρκίνο των ωοθηκών, 25 κλινικές μελέτες απέδειξαν πως το αυξημένο βάρος στις γυναίκες αυτές  αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα ώστε όχι μόνο ο καρκίνος των ωοθηκών να εμφανιστεί αλλά επίσης και άλλες μορφές του όπως αυτές του καρκίνου του στήθους και του παχέος εντέρου.

Από τη μία, νεαρές λιποβαρής γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας αλλά χρειάζονται κι άλλες μελέτες για να υπάρξει επιβεβαίωση για το αν αυτό έχει πλήρη ισχύη και από την άλλη γυναίκες , στην πλειοψηφία τους άνω των 60 ετών, εκδηλώνουν αποδεδειγμένα καρκίνο των ωοθηκών .

Έτσι, και οι δυο περιπτώσεις κρίνονται ακραίες. Συμπερασματικά λοιπόν, διαπιστώνει κανείς πως η διατήρηση ενός σταθερού βάρους προσφέρει σωματική υγεία αλλά επίσης λειτουργεί και προστατευτικά στους ευάλωτους οργανισμούς.

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

 

Related Articles

Back to top button