Το ΄καψες τελείως; …κοιμήσου !!!

nor_delayed_ejaculation

Το ΄καψες τελείως; …κοιμήσου !!!

Αν δεν θες να έχεις την τύχη που είχαν μερικά ξάγρυπνα ποντίκια τα οποία μετά από έρευνα βρέθηκε πως “έκαψαν” το 25% ορισμένων εγκεφαλικών τους κυττάρων … πέσε για ύπνο τώρα ! Είναι η πρώτη φορά που έρευνα αποκαλύπτει πως η απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων είναι συνέπεια της έλλειψης ύπνου.

Τα άμοιρα πειραματόζωα εξετάστηκαν από ομάδα επιστημόνων του Pennsylvania University.Διαπιστώθηκε πως συγκεκριμένοι τύποι κυττάρων τους “τρέχουν” τον εγκέφαλο μέχρι που ήρθε η στιγμή να τα απωλέσουν μετά από 4-5 ώρες ς για μερικές μέρες που διήρκησε η έρευνα.

Πρέπει να τονιστεί εδώ πως δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από τους Αμερικανούς ερευνητές αν στον Ανθρωπο η έλλειψη ύπνου προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες. Αν ετοιμάζεστε για ύπνο μετά από αυτό να ξέρετε πάντως πως τζάμπα θα αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο αν τελικά οι μελέτες στον άνθρωπο επαληθευτούν. Οι Αμερικανοί ερευνητές συνεχίζουν τις μελέτες και δεν αποκλείεται μάλιστα να παρασκευαστούν και φάρμακα με σκοπό την προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων από την έλλειψη ύπνου.

Στην χώρα μας ωστόσο, χώρα γερόντων στο σύνολο, υπάρχει από πολλούς μια νοοτροπία η οποία τους οδηγεί να κοιμούνται από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το πρωί για να συμπληρώσουν ένα γεμάτο οχτάωρο “χορταστικού” ύπνου. Πολλοί από αυτούς που κοιμούνται με αυτό τον προγραμματισμό υποστηρίζουν πάντως πως σηκώνονται ξεκούραστοι και πάνω απ΄όλα με πνευματική διαύγεια !

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

 

Related Articles

Back to top button