Τη 17χρονη Μυρτώ της Πάρου συνάντησε η Ζέττα Μακρή στο κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα

myrto-paros

Τη συνάντησε η στο  στην Λάρισα

Η υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μακρή, επισκέφτηκε την Παρασκευή, 2-5-2014, το κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα, στο οποίο νοσηλεύονται οι 17χρονη Μυρτώ και η 17χρονη Ασπασία. Η Μυρτώ είναι η κοπέλα που κακοποιήθηκε στην Πάρο, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο με την περιπέτεια της,  ενώ η Ασπασία είναι η κοπέλα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς πυροβολήθηκε από τον πατέρα της στο Άργος. Και τα δύο κορίτσια ταλαιπωρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη η προσπάθεια αποκατάστασης της υγείας τους.

Η κα Μακρή θέλησε να πληροφορηθεί από την διοίκηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό την πορεία της υγείας των δύο  17χρονων κοριτσιών και τις πιθανότητες επιστροφής τους στη φυσιολογική τους ζωή. Εκτός από την επίσκεψή της στην Μυρτώ και στην Ασπασία, η κα Μακρή είχε, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσει με την σύζυγο του αστυνομικού, που τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος στον Βόλο και νοσηλεύεται το τελευταίο διάστημα στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

09a8b7_BmsBTW

Η υφυπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης της, αφού εξήρε το έργο των ιατρών, δήλωσε ότι τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν πρέπει να απασχολούν την κοινή γνώμη και τους αρμόδιους φορείς,  μόνο  όταν είναι στην επικαιρότητα.  Επεσήμανε, επίσης, ότι  κύριος στόχος και διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η επίδειξη διαρκούς ενδιαφέροντος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος  αυτών των άτυχων συμπολιτών μας και η παροχή  βοήθειας και ψυχολογικής στήριξης στους ίδιους αλλά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Δεν παρέλειψε, τέλος, να μεταφέρει   το ειλικρινές ενδιαφέρον και τη διάθεσή του υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη να βοηθήσει, εάν και όπου χρειάζεται.

 

Related Articles

Back to top button