Πολλές γυναίκες παραλείπουν το πρωινό επειδή… βάφονται

omorfia
Πολλές γυναίκες παραλείπουν το επειδή… βάφονται

Πολλές γυναίκες παραλείπουν το πρωινό γεύμα επειδή είναι πολύ απασχολημένες με το να φτιάχνουν τα μαλλιά τους και να βάφονται, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Σχεδόν μία στις τρεις (το 29%) των εθελοντριών που συμμετείχαν σε αυτήν είπαν ότι η εμφάνισή τους είναι η πρώτη τους προτεραιότητα το πρωί, αλλά η φροντίδα της δεν τους αφήνει χρόνο για να φάνε.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άντρες και γυναίκες, αποκάλυψε επίσης ότι σχεδόν η μία στις επτά (το 14%) παραλείπουν το πρωινό επειδή θέλουν να αδυνατίσουν, ενώ η μία στις τέσσερις είπαν ότι προτιμούν να κοιμηθούν λίγο παραπάνω παρά να σηκωθούν νωρίτερα για να φάνε.

Συνολικά, μία στις τέσσερις γυναίκες δήλωσαν ότι παραλείπουν το πρωινό γεύμα μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, ενώ το 12% δήλωσαν ότι ποτέ δεν τρώνε πρωινό.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε με αφορμή την εκδήλωση Farmhouse Breakfast Weekπου διοργανώνεται ετησίως από το 2000 στη Βρετανία (εφέτος διεξάγεται από 26 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου).

Όπως έδειξε, ο κύριος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες παραλείπουν το πρωινό γεύμα είναι ότι δεν πεινάνε, με το 57% των εθελοντριών να δηλώνουν ότι τους είναι αδύνατον να φάνε πρωί-πρωί.

Ωστόσο σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες που είπαν ότι παραλείπουν το πρωινό παραδέχτηκαν ότι η συνήθεια αυτή τους δημιουργεί άκρατη πείνα λίγες ώρες αργότερα, το 29% είπαν ότι νιώθουν κουρασμένες και με χαμηλή ενεργητικότητα, ενώ το 15% είπαν ότι δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν.

Παρ' όλα αυτά, οι εθελόντριες δήλωσαν ότι οι προτεραιότητές τους μόλις ξυπνήσουν το πρωί είναι – κατά σειράν – να φτιάξουν τα μαλλιά τους, να κάνουν μπάνιο και μετά να διαλέξουν τι ρούχα θα φορέσουν.

Για τους άντρες, το πρωινό γεύμα ήταν πολύ υψηλότερα στον κατάλογο των προτεραιοτήτων τους: στη δεύτερη θέση.

«Όλοι θέλουμε να δείχνουμε όμορφοι το πρωί, αλλά είναι μεγάλο λάθος να παραλείπουμε το πρωινό γεύμα, διότι σύντομα ο οργανισμός εκδηλώνει τις συνέπειες από την έλλειψη ενέργειας», δήλωσε η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αζμίνα Γκοβίντζι.

«Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η παράλειψη του πρωινού οδηγεί σε απώλεια βάρους. Αντιθέτως, όλα τα ευρήματα συγκλίνουν πως όσοι δεν τρώνε πρωινό έχουν την τάση να μην μπορούν να ρυθμίσουν καλά το βάρος τους.

»Όσον αφορά το ότι κάποιος δεν πεινάει το πρωί, αυτό δεν σημαίνει πως θα παραλείψει το πρωινό: μπορεί κάλλιστα να το καταναλώσει μία ή δύο ώρες μετά την πρωινή έγερση, και όχι να φτάνει στις 12 το μεσημέρι με άδειο στομάχι».

Πηγή : Web Only

Related Articles

Back to top button