Θήκη κινητού λειτουργεί ως διαγνωστικό εργαλείο για την υγεία σας !

wello

Θήκη κινητού λειτουργεί ως διαγνωστικό εργαλείο για την υγεία σας !

Θα ακούσετε πολλούς να ξεστομίζουν την ατάκα «η στην υπηρεσία της επιστήμης». Ε, ναι λοιπόν, η τεχνολογία επιβάλλεται να λειτουργεί για λογαριασμό της επιστήμης και όσο αυτή εξελίσσεται τόσο θα βγαίνουν στο προσκήνιο νέα τεχνολογικά επιτεύματα που θα την υποστηρίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, λόγος γίνεται για μια τηλεφώνου η οποία προσαρμόζεται στο «έξυπνο» κινητό σας τηλέφωνο (αρκεί να «φοράει» ή )  και η οποία μέσω αισθητήρων επικοινωνεί με τεχνολογία Bluetooth με την «» η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σύγχρονο διαγνωστικό εργαλείο.

Πως λειτουργεί;

Είναι απλό. Τοποθετήστε και τα δυο σας χέρια στους αισθητήρες της θήκης, με τρόπο που να θυμίζει πως βγάζετε μια “selfie” φωτογραφία. Σε λίγα δευτερόλεπτα η οθόνη σας γεμίζει προσωπικές ενδείξεις υγείας όπως π.χ. τους καρδιακούς σας παλμούς, την αρτηριακή σας πίεσή, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας και τη θερμοκρασία σας.

Επίσης με την χρήση αυτού του ευφάνταστου βοηθού υγείας θα μπορείτε να κάνετε μέχρι και σπιρομέτρηση μόνοι σας, αρκεί να τοποθετήσετε ένα σχετικό πρόσθετο που θα σας χορηγηθεί.

– Δεν είναι ωραίο να μπορείτε μόνοι σας να παρακολουθείτε την πορεία της υγείας σας ;

– Σαφώς ναι, αλλά πόσο κοστίζει αυτό το gadgetάκι ;

Ας έρθουμε στο προκείμενο. Κοντά στα 130 € αν το προπαραγγείλετε, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Στις χώρες της Ε.Ε. πάντως, θα αργήσει να έρθει λίγο.

Για την ιστορία πάντως, αντίστοιχοι health trackers, έχουν ήδη κυκλοφορήσει και πρόκειται να κυκλοφορήσουν και στο προσεχές μέλλον ! Από απλούς βηματομετρητές που προσαρμόζονται στα παπούτσια που φοράτε, μέχρι εφαρμογές που θα ανιχνέουν κρούσματα επιληψίας, νεφρικής ανεπάρκειας, καταρράκτη ακόμα και ιούς που δεν εντοπίζονται με γυμνό μάτι !

Μοιάζει σαν «τηλεμάρκετινγκ» λίγο η όλη κατάσταση όμως για σκεφτείτε πόσο καλό θα ήταν να μοιράζεστε μια τέτοια εφαρμογή μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους ;

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

 

Related Articles

Back to top button